evaziuneO societate care exploatează material lemnos din Săvârşin ar putea fi acuzată în instanţă de evaziune fiscală, fals intelectual şi uz de fals. Poliţia anchetează cazul, după mai multe controale efectuate de agenţii Serviciului de Ordine Publică.
În cadrul unei acţiuni organizate de către poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au fost efectuate mai multe verificări la o societate cu profil de exploatare material lemnos, din Săvârşin. Cu această ocazie s-a constatat că societatea nu a înregistrat în evidenţele contabile şi gestiune, cantităţile de material lemnos expediate în baza a 68 de avize.
În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, fals intelectual şi uz de fals. „În cadrul acestor verificări s-a mai stabilit că administratorul societăţii a expediat în baza a trei avize de însoţire, cantitatea de 30,6 metri cubi lemn de foc, din specia gorun, cer, fag şi carpen fără provenienţă legală”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
În aceste condiţii, administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu suma de 3000 lei şi s-a luat măsura confiscării valorice a materialului în sumă de 2275,14 lei. Poliţia anchetează cazul.
Claudia Gavra

Recomandările redacției