Cu doar câteva zile în urmă, doi bărbați care aveau planuri mari de călătorie au fost opriți în gara din Curtici. Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat doi cetățeni din Irak, care au încercat să iasă ilegal din România, aceștia folosindu-se de cărți de identitate grecești false.

Întâmplarea a avut loc vineri, în data de 30 august 2019, la ora 07.10 când, la Punctul de Trecere al Frontierei Curtici s-au prezentat pentru a ieși din țară, doi bărbați, care călătoreau ca pasageri într-un tren internaţional, pe ruta București-Budapesta.

În momentul în care a avut loc controlul de frontieră, persoanele s-au legitimat cu cărți de identitate având însemnele autorităților din Grecia. Pentru că polițiștii s-au mai confruntat cu astfel de cazuri, aceștia nu au văzut cu ochi buni buletinele. Având suspiciuni că documentele prezentate la control sunt false, aceștia au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză și le-au dus la sediul instituției. După ce au făcut mai multe cercetări, polițiștii au stabilit că cei doi bărbați nu aveau nici o legătură cu Grecia. După verificări și declarațiile date de cei doi, se pare că aceștia veneau tocmai din Irak și aveau vârsta de 21, respectiv 36 de ani.

Pentru că au fost prinși, acum sunt sub supravegherea polițiștilor care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals și uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției