Pe fondul consumului de alcool, au încercat să ucidă

0
329

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, la data de 25.02.2021, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv  a unui inculpat în vârstă de 52 ani, cu privire la comiterea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art.32 Cod penal rap la art..188 Cod penal.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în data de 05.02.2021, după ce a participat la înmormântarea vărului său, inculpatul s-a deplasat la un bar din oraşul Pecica, jud.Arad,  unde a consumat bere. În jurul orei 1530, în bar a intrat şi persoana vătămată. Între inculpat şi persoana vătămată a început o ceartă, care a continuat cu îmbrânceli. În timpul îmbrâncelilor inculpatul a scos din buzunarul drept al hainei sale un cuţit cu lama de cca. 10 cm, cu care a înjunghiat-o pe persoana vătămată în zona posterioară a hemitoracelui stâng, provocându-i o leziune care i-a pus în pericol viaţa şi care necesită 25 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, la aceeași dată. trimiterea în judecată în stare de arest preventiv  a unui inculpat în vârstă de 36 ani, cu privire la comiterea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art.32 Cod penal rap la art. 188 Cod penal.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în după-amiaza zilei de 06.02.2021, inculpatul a consumat cantităţi mari de alcool împreună cu persoana vătămată. În jurul orei 2130, inculpatul şi persoana vătămată au fost transportaţi cu autoturismul, la domiciliile lor situate pe raza com.Pleşcuţa, jud. Arad, de către  un martor. În timpul deplasării spre casă între inculpat şi persoana vătămată a început o ceartă, iar când au ajuns la locuinţelor lor (situate la mică distanţă una de alta), cei doi au intrat în curţile proprii.  Inculpatul s-a întors în scurt timp cu o bardă de măcelărie şi s-a îndreptat spre locuinţa persoanei vătămate, dar s-a întâlnit cu aceasta în stradă şi i-a aplicat o lovitură, cu barda, în partea stângă a gâtului, provocându-i o plagă tăiată de cca. 12 cm, intens hemoragică,  dispusă între zona de inserţie superioară a pavilionului urechii stângi şi ramul mandibular stâng.

Leziunea suferită de persoana vătămată i-a pus în pericol viaţa şi necesită 45-55 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, după cum rezultă din raportul de Expertiză Medico-Legală întocmit în cauză de SJML Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.