Au crescut împreună, au fost coechipieri 7 ani, iar sâmbătă sunt adversari în Cermei – Sebiș!

0
251

Destinele lui Sergiu Aldan și Angelo Iuga se întretaie până la vârsta de 16 ani. Ambii s-au născut și au crescut în comuna arădeană Munar, au locuit la cinci case distanță unul de celălalt și au învățat jocul împreună. Practic, cei doi duc mai departe prietenia dintre tații lor, Marian și Călin, care au fost colegi de școală și se întâlnesc frecvent și azi. Bineînțeles, împreună cu familiile lor în special în weekend.
Copilăria
Sergiu și Angelo au început să bată mingea pe maidan de la 5-6 ani. Nu le-a trebuit mult să se remarce printre ceilalți copii, astfel că la „miuțe” nu erau niciodată în aceeași echipă. „Nu era competiție adevărată dacă am fi jucat împreună, întotdeauna am fost adversari în copilărie”, își amintește Sergiu.
La 10 ani, remarcându-le cali­tățile și dragostea pentru fotbal,  părinții i-au înscris pe ambii la  grupa de copii a Victoriei Felnac, unde l-au avut antrenor pe Virgil Olaru. Au „cântat” doar o vară la VI-FE, căci după amicalul cu UTA lui Romeo Vurdea și Viorel Sima, cei doi au fost cooptați în grupa de 1997 a echipei fanion a județului. Doi ani au îmbrăcat culorile „alb-roșii”, căci după ce Atletico se încununa campioană națională la Constanța și trecea la sistemul de joc 10+1, cei doi au trecut în „galben-negru”. Lângă Cristian Păcurar era la acea vreme profesorul Marius Demian, pentru ca doi ani mai târziu să pună umărul la „șlefuirea” generației lui Man, Petre sau Vasi și Francisc Tisza. „Practic, formam banda stângă a acelei echipe foarte puternice, deși eu mai jucam și în centrul liniei de mijloc. Dintotdeauna, Sergiu a fost ca un frate pentru mine și mai e și azi”, spune și Angelo.
Despărțirea și micile regrete
În 2014, mai precis pe 5 iunie, pe arena „Francisc Neuman” din orașul nostru se disputa unul dintre turneele semifinale ale campionatului național de juniori B. Deși UTA a pierdut calificarea în detrimentul Craiovei lui Andrei Ivan, care marca de patru ori în poarta lui Mara, majoritatea arădenilor au atras atenția grupării din Bănie. Ulterior, o parte dintre ei au și susținut probe la Craiova, dar numai unul a fost reținut acolo. Este vorba despre Angelo Iuga, pe care oltenii l-au transferat de la Atletico contra sumei de 7500 de euro, adică echivalentul grilei de formare. Deși a prins un cantonament în Antalya cu prima echipă a lui CSU, Angelo Iuga nu a apucat să debuteze în Liga I, fiind – însă – om de bază a „satelitului” din Liga a III-a și, până sezonul trecut, al echipei de Liga Elitelor. „Am petrecut doi ani plini la Craiova, unde am avut condiții excelente de pregătire, iar când mă voi întoarce după împrumutul de la Sebiș sper să fiu îndeajuns de puternic pentru a fi luat în calcul pentru Liga 1. Pe undeva, îmi pare rău că nu am împărțit întru totul bucuria câștigării celor două trofee, Cupa și Supercupa cu colegii mei de generație, cu Sergiu, dar le-am ținut pumnii și i-am felicitat apoi”, ne-a mărtu­risit Iuga. Într-adevăr, Sergiu Aldan a fost piesă importantă, a fost practic integralist în partidele de la Deva și Mogoșoaia pe postul de fundaș stânga, câștigate de „alb-roșii” antrenați de Dan Stupar și Adi Ungur cu 3-1 în fața lui ACS Poli, respectiv 5-4 în fața celor de la Viitorul Constanța.
Revederea ca adversari, cine câștigă sâmbătă?
Sergiu Aldan și Angelo Iuga sunt „piese” indispensabile în angrenajul primelor două clasate în seria a IV-a a Ligii a III-a. Sâmbătă, de la ora 15, Lunca Teuz Cermei și Național Sebiș se vor afla față în față, iar cei doi buni prieteni încrucișează pentru prima dată săbiile într-un meci oficial. „Ne-am mai întâlnit în amicalul din vară, dar nu va fi același lucru. Acum sunt trei puncte mari în joc, tot județul va fi cu ochii pe acest derby, sunt sigur că fiecare dintre noi va da totul pentru o victorie a echipei sale. Fiindcă eu de obicei joc pe stânga, iar Sergiu pe aceeași bandă nu cred că ne vom întâlni prea des pe teren, dar voi avea un adversar la fel de greu, un alt fost coleg, David Petrache. Eu îmi doresc să câștige Sebișul, Sergiu, Cermeiul, dar relația noastră nu va avea deloc de suferit indiferent de rezultat”, a menționat Iuga. „M-am întâlnit cu Angelo chiar duminica trecută la Munar. Am vorbit de una de alta, chiar de fotbal, dar nu și de meciul de sâmbătă. Nici nu era nevoie, fiecare dintre noi știm foarte bine ceea ce avem de făcut. Angelo va fi unul dintre fotbaliștii periculoși ai Sebișului, dar avem jucători care-l pot opri. Chiar colegul nostru de gene­rație, Petrache,  care-l cunoaște foarte bine. Poate e prima oară în viața mea când vreau să-l văd pe Angelo puțin trist, dar până la urmă acesta e fotbalul. În viața de zi cu zi rămânem prieteni, copiii care au crescut și învățat împreună acest sport pentru care am făcut și vom mai face atâtea sacrificii”, a fost concluzia lui Aldan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.