containere gunoiAșa după cum ne spunea cu ceva vreme în urmă viceprimarul Ladislau Heleport şi în comuna Bata se va face în curând colectarea selectivă a resturilor menajere, fiind pregătite pentru aceasta şi containerele corespunzătoare: pentru plastic, hârtie/metal, sticlă şi gunoi menajer.
Acest gen de colectare se va face în urma includerii comunei în masterplanul realizat prin intermediul Consiliului Județean. Pentru a reuși acest pas comuna s-a asociat, cu alte câteva comune din zonă și vecinătăți, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) din care fac parte o serie de comune.
„Au fost aduse de la Lipova 40 de containere de 1,1 mc pentru acțiunea viitoare. De săptămâna viitoare vom demara lucrările de construire a platformelor unde vor fi amplasate aceste containere, platforme ce vor fi îngrădite. Loca­țiile au fost gândite în așa fel încât la ele să poată avea acces mașinile ce transportă gunoiul și materialele reciclate; aceasta fiind valabil pentru fiecare sat al comunei. În fiecare locație se va amplasa – în principiu vorbind – câte trei containere tema­tice (pentru plastic, hârtie/metal, sticlă ) și unul pentru gunoi menajer. De asemenea, suntem în curs de a obține și un număr suficient de pubele pentru a fi date fiecărei gospodării, pentru depozitarea resturilor menajere până la termenul de ridicare care va fi probabil săptămânal – sau cum se va stabili după necesități. Oricum, noi sperăm că în această primăvară aceste aspecte vor fi stabilite și probabil se va face și o renegociere a costurilor acestor servicii“ ne descria pe scurt situația Ladislau Heleport.
Deocamdată, în urma Hotărârii Consiliului Local Bata, de acum doi ani, problema ridicării gunoiului menajer a fost reglementată atât în Bata cât şi în satele aparţinătoare printr-un contract încheiat cu o firmă specializată care vine o dată pe lună, în jurul datei de 20, cum este cazul lunii martie, astăzi fiind zi de colectarea gunoiului.
„Până atunci colectarea gunoiului se face ca și până acum, tot în jurul datei de 20 a fiecărei luni, costurile fiind aceleași de anul trecut“ ne preciza în încheiere viceprimarul.

Recomandările redacției