laso2„Bătrâna Doamnă” a trăit periculos pe finalul disputei de sub Tâmpa, dar și-a luat revanșa în fața Coronei în momentul cel mai potrivit al sezonului. Arădenii au evoluat destul de bine timp de 75 de minute de joc, au și trecut în avantaj printr-o nouă execuție de autor al lui Laso, au mai ratat și alte oportunități prin același jucător argentinian și Monac, dar în ultimul sfert de oră doar Zeița Fortuna și intervențiile excelente ale lui Amadio i-a salvat de primirea unui gol ce ar fi contat mult în lupta pentru promovare. Așa, „alb-roșii” rămân pe podium și după o etapă în care Poli, Măciuca și Bihorul au obținut, la rândul lor, victorii importante.
Pentru prima oară în acest sezon, ghanezul Adofo a fost titular, ca și sârbul Supic, de altfel. Sârbul Kovacevic a rămas în tribună, fiindcă nu a putut fi legitimat la timp. La gazde, Marin, Țuțu și Chirciu au fost surprizele lui Bona în primul „unsprezece”. Veteranul Stângă, dar și Marius Ene sau Marcăș au rămas pe bancă.
Disputa a început cu o lovitură liberă de la 22 de metri de buturile arădene, dar șutul puternic al lui Damian a trecut mult peste poartă. Arădenii au avut de 9 minute pentru a apărea în careul advers, dar Monac nu reușește să stopeze balonul din poziție bună după centrarea lui Neagu. Pe o contră, Dâlbea a șutat slab de la 20 de metri, pentru ca la următoarea fază de poartă tabela să se modifice. Au făcut-o utiștii în minutul 18, după o realizare personală a lui Laso. Monac a centrat de pe dreapta, argentinianul a preluat la 14 metri și a trimis cu exteriorul piciorului drept la colțul lung: 0-1. Brașovenii au replicat prin două șuturi spre vinclu ale lui Vlad Munteanu, dar Amadio nu a avut probleme. Fiindcă Adofo s-a accidentat la genunchi, Lazea a apărut pe teren după numai 24 de minute de joc, cum și gazdele au efectuat o înlocuire la nivelul juniorilor între Țuțu și Popa. „Alb-roșii” au făcut pasul înapoi și amfitrionii au avut mai mult mingea, au combinat mai mult în jumătatea de teren adversă, dar, în afara unor centrări respinse fără mari probleme de fundașii UTA-ei, nu au reușit nimic în atac. Pe contraatac, Monac a trecut ușor de Damian, dar tânărul atacant arădean a greșit pasa decisivă pentru Silvășan. De abia cu două minute înainte de finalul reprizei, Chirciu și-a încercat norocul de la marginea careului, dar șutul său a trecut mult pe lângă poarta „textiliștilor”. S-a intrat la pauză cu oaspeții în avantaj.
Meciul s-a reluat fără alte înlocuiri în cele două tabere, dar cu aceeași posesie a echipei gazdă. În minutul 50, după o respingere cu capul a lui Gligor, Popa a tras mult peste poartă. Pe o degajare a lui Amadio, Laso a scăpat la limita offsideului, a pătruns și a pasat în centru, dar Burlacu l-a blocat în ultimul moment pe Monac ce avea toată poarta în față. Imediat, în celălalt careu, Coman a reluat cu capul puțin pe lângă colțul scurt centrarea lui Marin. După ce Gligor nu i-a dat mari emoții lui Marc dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, nou intratul Marius Ene l-a întrebuințat puțin pe Amadio cu un șut de la distanță. UTA a rămas să acționeze doar pe contraatac și după o astfel de fază, Laso a scăpat pentru câteva secunde singur cu Marc, dar argentinianul a întârziat finalizarea și defensiva gazdelor a respins până la urmă. Gazdele au intensificat presiunea în ultimele 10 minute și Amadio a fost nevoit să se întindă serios la șutul din întoarcere a lui Marcăș, iar Cornel Ene să respingă decisiv din fața lui Burlacu. „Alb-roșii” au trăit cu adevărat periculos pe final. După șutul lui Ene, Amadio a respins în față, Popa a marcat, dar golul a fost anu­lat pe motiv de offside. Apoi, în cel de-al doilea minut de prelungire, fanii „textiliști” au înghețat. Remo Amadio a intervenit salvator la reluarea din careu a lui Dâlbea, Marcăș a recentrat în fața porții goale, iar Marius Ene a trimis incredibil peste, din numai trei metri. Fluierul de final al „centralului” Petrescu pecetluiește un success foarte important al arădenilor, care reintră serios în cursa pentru promovare.
Formații:
Corona Braşov: Marc – Burlacu, Foriko, R. Damian, Fizeşan – Țuțu (min. 29 – H. Popa), Dâlbea, Vl. Munteanu, S. Marin (min. 57 – Marcăș) – Chirciu (min. 66 – M. Ene), I. Coman. Antrenor: Daniel Bona
UTA: Amadio – Supic, Gligor, Siminic – Feussi, Mărginean, Adofo (min. 24 – Lazea), Neagu (min. 74 – Bîrză) – Monac (min. 64 – C. Ene), Silvăşan, Laso. Antrenor: Adrian Falub
Arbitri: Radu Petrescu – Valentin Avram şi Vlad Bârleanu (toţi şi Bucureşti).Rezervă: Mugurel Drăgănescu (Breaza).
Cartonașe galbene: Dâlbea – min. 6, Forika – min. 28, Marcăș – min. 88 / Adofo – min. 21, Siminic – min. 72
Observatori FRF: Laszlo Sajtos (Sibiu) şi Dan Costin (Zalău)

Recomandările redacției