Au fost afișate rezultatele la Bac : trei note de zece în Arad

0
371

Rezultatele la Bacalaureat 2021 au fost publicate astăzi 5 iulie. În Arad sunt trei note de zece, în acest an. Notele maxime aparțin  unor elevi de la Colegiul Național Moise Nicoară din Arad. Începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, candidații nemulțumiți de note pot depune contestații inclusiv prin mijloace electronice. Și în acest an rezultatele  sunt publicate în format anonimizat. Asta înseamnă că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.

După afișarea rezultatelor,  începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00 se pot depune contestațiile. Acestea fie sunt depuse personal la unitatea unde a fost susținut examenul, fie se transmite prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop, în același interval de timp.

„În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, conform  Ministerului Educației.

În perioada 6-9 iulie sunt rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale la Bacalaureat 2021 vor fi afișate pe data de 9 iulie.

La Arad au fost prezenți la examen 2.614 de absolvenți. Dintre aceștia  1.657 au reușit să obțină media peste 6. 170 de candidați au avut media între 5 și 5,99. Aproape 400 de elevi au avut medii între 9 și 9,99.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.