Controalele pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SarS-CoV-2 se desfăşoară zilnic, iar persoanele care nu respectă măsurile pentru prevenirea noului virus sunt sancţionate contravențional sau penal de către poliţişti. Aceste controale se desfășoară peste tot, chiar şi în mijloacele de transport în comun. Pentru a evita amenzile, purtarea măştii şi distanţarea fizică trebuie respectată.

Polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune pe raza municipiului și județului Arad, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție dispuse pe perioada stării de alertă. Au fost verificate, în principal, purtarea măștii de conducătorii mijloacelor de transport cât și de pasageri.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei conform Legii 55/2020, pentru nepurtatea măștii de protecție de către 11 pasageri și 12 conducători auto. De asemenea, a fost reținut un certificat de înmatriculare, pentru anvelope uzate.

Controalele mijloacelor de transport în comun vor continua și în perioada următoare, pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SarS-CoV-2.

Alexandra Bruţiu

Recomandările redacției