Au fost depistați șapte sirieni la frontiera de vest

0
465

Mulți cetățeni străini au fugit din țara lor natală din cauza situației insuportabile,cauzată de diferite motive. Război, lipsa locurilor de muncă, traiul de viață mai bun în altă parte sunt doar câteva dintre acestea. Deoarece majoritatea pleacă „obligat-forțat”, nu se gândesc să își ia și acte sau alte documente și nu pot trece legal granițele țărilor. Astfel se creează situații precum cea de mai jos.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat şapte persoane, cetăţeni sirieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Astăzi, în jurul orei 02.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 10 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, şapte persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. La solicitarea polițiștilor, aceștia nu și-au putut justifica prezența în apropierea graniței.

Cei şapte cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru mai multe cercetări.

În urma primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din şapte cetăţeni din Siria, şase bărbaţi și un minor. Adulții au vârste cuprinse între 20 şi 37 ani, iar minorul are vârsta de 16 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au fost nevoiți să întrerupă călătoria persoanelor, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.