Au fost eliminate restricțiile pentru sporturile de contact

0
212
Ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Marian Stroe, sustine o conferinta de presa in care prezinta masurile de reluare a activitatilor sportive in Romania dupa terminarea starii de urgenta.Conferinta s-a desfasurat la sediul MTS din Bucuresti, miercuri 13 mai 2020 © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a anunţat, luni, într-un mesaj postat pe un site de socializare, că restricţiile pentru sporturile de contactau fost anulate chiar dacă Hotărârea de Guvern a prelungit starea de alertă.
În postarea publicată pe contul său personal de Facebook, Ionuț Stroe a subliniat faptul că sporturile de contact de tip box, judo, lupte sau karate îşi vor putea relua activitatea în condiţiile care urmează a fi anunţate în Ordinul comun al MTS şi MS.
„Veşti bune. Astăzi, Hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă a eliminat restricţiile pentru sporturile de contact (box, lupte, karate şi altele). În câteva zile, după publicarea în Monitorul Oficial, vom emite Ordinul comun de ministru MTS-MS care va detalia condiţiile pentru desfăşurarea acestor activităţi sportive“, a scris Stroe pe contul său de Facebook.
Mai mulți reprezentanți ai sporturilor de contact s-au arătat nemulțumiți în ultimul timp din cauză că restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus a făcut ca sporturile de contact să fie dezavantajate.
Preşedinţii federaţiilor de lupte, box şi judo au acuzat faptul că nu pot organiza competiţii interne, iar sportivii nu pot efectua antrenamente specifice, fiind în acest fel dezavantajaţi faţă de cei străini în momentul în care vor participa la concursuri internaţionale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.