hoti

Cei doi sunt daţi în urmărire

Poliţiştii arădeni caută doi indivizi care sunt bănuiţi că folosesc bancnote false pentru a păcăli comercianţii. Suspecţii au fost filmaţi şi în timp ce fură dintr-o clinică veterinară, telefonul mobil al unei doctoriţe. Acum sunt căutaţi de poliţie. Dacă îi recunoaşteţi, din imagini, feriţi-vă de ei şi anunţaţi poliţia. „Cei doi indivizi au intrat în farmacia veterinară, fără să îmi adreseze nici un cuvânt. Au mers, s-au servit direct de pe raft cu nişte vitamine pentru păsări în valoare de 10 lei. Le-am cerut să îmi arate ce au luat, mi-au înmânat o bancnotă de 500 de lei. În momentul respective, i-am trimis în sala de consultaţie pentru că nu credeam că bancnota este adevărată. Au venit la domnul doctor, i-au arătat bancnota. Se poate observa telefonul mobil pe birou, acesta alb, se vede cum pun mâna pe el, discută despre produs, unul dintre ei ia telefonul, îl bagă în buzunar, domnul doctor verifică bancnota, i-o înmâneaza şi aceştia părăsesc clinica, fără a cumpăra vitaminele, doar cu telefonul furat”.

Indivizii au acţionat ziua, în amiaza mare. Aceştia au trezit suspiciuni încă de la început, pentru că au intrat în farmacia veterinară cu o bancnotă de 500 de lei pentru a cumpăra vitamine pentru pui. Şi, cum clienţii nu arătau a crescători de pui, medicii şi-au dat seama că ceva nu e în regulă. „M-am gândit că e falsă, pentru că au luat o sticluţă de vitamine pentru pui. I-am întrebat la ce vor să o folosească. Mi-am dat seama că ei au ales un lucru ieftin de pe raft, pentru ca să schimbe bancnota de 500 lei care parea ciudată, aşa că le-am cerut să o schimbe”, a spus Willi Glaser, medic veterinar.

După ce s-au tot foit prin clinică, indivizii au pus mîna pe un telefon şi au plecat, cu tot cu mobil. „La aproximativ o oră după ce au plecat, mi-am dat seama că nu e telefonul mobil. Am sunat de pe celalalt telefon, fiindcă credeam că nu îl găsesc. Mi-am dat seama că nu e şi atunci am verificat imaginile înregistrate pe camere şi am văzut exact cum domnii palmează telefonul mobil şi pleacă”, a spus Sorina Irimie, medic veterinar. Reprezentanţii Clinicii Veterinare sunt convinşi că suspecţii au avut şi ajutoare, care au tatonat terenul, înainte ca cei doi să acţioneze. „În primul rând, colegii au observat că erau mai mulţi pe-afară, că s-ar putea să fie o gaşcă de hoţi, sigur au pregătit mişcarea înainte cu o oră. Au încercat să îmi vândă marfa din străinătate, furată. După părerea mea, sunt un pericol public, e inadmisibil”, a mai spus Willi Glaser.

„S-a primit sesizare, ea a fost înregistrată, colegii au ridicat imaginile, urmează ca aceste persoane să fie identificate şi trase la răspundere”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce. În cazul în care îi recunoaşteţi pe cei doi, poliţiştii vă recomandă să sesizaţi prezenţa lor imediat, la 112, iar dacă aţi fost deja victima lor, să depuneţi plângere la IPJ Arad.

Cristian Cotuna

Claudia Gavra

Recomandările redacției