Au fost găsiți 12 cetățeni străini în apropiere de Curtici

0
144

Polițiștii de Frontieră trebuie să fie mereu atenți, să fie cu ochii în patru, chiar dacă este weekend. Ba din contră, în weekend atenția lor este mult mai solicitată, deoarece numărul persoanelor care trec granița este mult mai mare, decât în cursul săptămânii.
Vineri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 23.30, pe comunicația Arad – Sânmartin, la aproximativ 1 km față de linia de frontieră, o autoutilitară marca Peugeot Boxer a fost oprită pentru control. Aceasta a fost condusă de un cetățean sirian, în vârstă de 46 de ani, posesor al unui permis de ședere eliberat de autoritățile române.
În urma verificării vehiculului, au fost des­coperite, în interiorul compartimentului marfă, douăsprezece persoane – trei minori şi nouă adulţi. Cele douăsprezece persoanele, împreună cu şoferul, au fost con­- duse la sediul sectorului, pentru a continua cercetările.
S-a stabilit faptul că cei doisprezece sunt cetăţeni din Siria, adulţii au vârste cuprinse între 24 şi 36 de ani, iar cei trei minori între 4 şi 17 ani. Şoferul intenţiona să-i ajute pe aceştia să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în ţări din vestul Europei.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad cu privire la săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei doisprezece cetățeni sirieni.
De asemenea, șoferul autoutilitarei este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.