Joi, 17.05.2018, a avut loc premierea elevilor câștigători ai Concursului Internațional de Matematică și Informatică, ediția a X-a. Această ediție este o ediție aniversară, fiind dedicată lui Lazăr Iacob, delegat la Adunarea Națională de la Alba Iulia.
Festivitatea de premiere a avut loc în sala de conferințe a Universității „Aurel Vlaicu”, iar premiile au fost acordate cu ajutorul sponsorilor și al departamentului Erasmul al UAV.
Concursul a avut loc în perioada 4-5 mai, cu participarea a 320 de elevi de liceu din România (județele Arad, Bihor, Caraș și Timiș) și din Serbia. Au fost 4 secțiuni de concurs în domeniile: Tehnică mate­matică, Raționament matematic, Programare, Tehnologia informației și comunicării, acordându-se premiul I, premiul II, premiul III și mențiune, pentru clasele IX-XII.
Subiectele au fost propuse de Departamentul de Matematică-Informatică al Facultății de Științe Exacte și de către profesori de liceu. Comisia centrală a fost formată din: prof. dr. Ramona Lile, prof. dr. Codruţa Stoica, prof. dr. Mariana Nagy, conf. dr. Tomescu Marius, prof. dr. Moț Ghiocel – Director de departament, prof. dr. Sorin Nădăban, lect. dr. Lorena Popa, lect. dr. Violeta Chiş, lect. dr. Lavinia Sida, lect. dr. Crina Rațiu, asist. drd. Mihaela Crăciun, asist. drd. Mihiț Claudia și prof. Floare Cândea.
Festivitatea de premiere a fost moderată de prof. dr. Mariana Nagy, care le-a mulțumit tuturor celor implicați în acest concurs.
Ramona Lile, rectorul universității, a declarat: „Eu vreau să vă felicit și vreau să vă spun că sunteți cei mai buni dintre cei mai buni și să vă doresc multă baftă în continuare.”
La secțiunea Tehnologia informației, premiul I a fost câștigat de Tuduran Camelia Diana, din partea Colegiului Național „Preparandia- Dimitrie Țichindreal” Arad și Mara Daliana, dinpartea Liceului Teoretic „Mihai Veliciu” Chișineu-Criș.
La secțiunea Tehnică matematică, premiul I a fost știgat de Velea Miruna-Denisa, din partea Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara și Popa Aaron Ștefan, din partea Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad.
La secțiunea Programare, premiul I a fost câștigat de Berla Cătă­lin, din partea Colegiului Național „Vasile Goldiș” Arad, Mogoș Raul, din partea Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad, Stan Cosmin-Bogdan, din partea Colegiului Na­țional „Vasile Goldiș” Arad, Păiu­- șan Cristian Alexandru și Purtan Denis, ambii din partea Liceului Teoretic Pâncota.
La secțiunea Raționament matematic, premiul I a fost câștigat de Balint Ionela, din partea Colegiului Național C.D. Loga Caransebeș și Dagău Alexandra-Nicoleta, din par­tea Colegiului Mihai Viteazul Ineu.
Ioana Puraveț

Recomandările redacției