Au fost prinși cu mii de euro, lei și dolari furați: prejudiciul este de 500.000 de lei

0
143

Polițiștii orașului Lipova au pus în executare opt mandate de percheziție domiciliară, la mai multe persoane cu vârste cuprinse între 41 și 53 de ani, bănuite de furt calificat, în județele Arad și Alba.

                                           

Din cercetări a reieșit că, începând din 2019 și pană în luna aprilie, persoanele bănuite ar fi sustras materiale de construcții, fier și prefabricate metalice de la o societate comercială specializată în contrucția de căi ferate de mare viteză.

 

În urma perchezițiilor au fost ridicate și indisponibilizate, materiale de construcții (Geo-gril, aproximativ 10.000 m2, Geo-textil, aproximativ 10.000 m2), fier și prefabricate metalice (aproximativ 20 tone, grilaje metalice, schele metalice). De asemenea și sumele de 23.585 euro, 52.465 lei, 3130 dolari, 100 lire și 364.000 forinți, și 74 de pachete țigarete, de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător.

 

Prejudiciul creat este de aproximativ 500.000 de lei, acesta fiind parțial recuperat și restituit societății comerciale.

 

În urma activităților desfășurate, au fost reținute patru persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a fi prezentate Judecătoriei Lipova cu propunerea luării unei măsuri preventive.

 

Polițiștii continuă cercetările, în vederea probării întregii activități infracționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.