Au fost publicate testele de simulare online pentru examenele naționale

0
474

Ministerul Educației a publicat luni, 30 martie, noi modele de subiecte pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. „Testele de antrenament” sunt „un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educației.

Din cauza suspendării cursurilor, cea mai viabilă soluție pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, a fost ca Ministerul Educației și Cercetării să publice un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale. Testele pentru antrenament sunt realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare.

Testele respectă întocmai modelul subiectului de examen. Scopul acestora este unul de a face elevii să se pregătească în această săptămână pentru obținerea unor rezultate bune la examenele viitoare. Subiectele sunt publicate fără baremele de notare, care vor fi făcute publice vineri, 3 aprilie.

Scopul lor este acela de autoevaluare și calibrare a modului în care fost redactate răspunsurile. În cadrul emisiunilor Teleșcoala vor fi prezentate unele metode de rezolvare a acestor teste de antrenament, cu explicații cât mai clare pentru ca răspunsurile din baremele de evaluare și de notare să fie înțelese cât mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.