Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a semnat cel de-al treilea contract de Regenerare urbană a spaţiilor dintre blocuri cu ocazia întâlnirii cetăţeneşti organizate de Pri­măria Municipiului Arad în car­- tierul Micălaca, zona 500. Investiţia în valoare de aproape trei milioane de euro va schim­ba radical aspectul urbanistic al zonei din spatele blocurilor situate pe străzile: Voinicilor, Alba Iulia, Zalău, Tușnad, Be­iuș, Ciobanului, Nucet, Batiștei, Dreptății, Vaslui, Frăției şi Marginei.
În paralel cu lucrările prevăzute în proiectul de Regenerare urbană, vor fi demarate şi cele de amenajare a unui număr de 28 platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor, o alternativă la platformele clasice, reprezentate de țarcuri în interiorul cărora se amplasează containere/pubele. Împreună cu asociaţiile de proprietari, re­prezentanţii municipalităţii vor stabili noile amplasamente ale platformelor ecologice. Tot în cartierul Micălaca, zona 500 va fi demarat în aceeaşi perioadă şi proiectul de Extindere a sistemului de iluminat public. Nu mai puţin de 6.160 ml de re-
ţea electrică va ajunge în subteran şi vor fi instalate 176 aparate de iluminat stradal cu LED-uri.
Tot săptămâna trecută a fost semnat primul contract pe Regenerare Urbană a spaţiilor dintre blocuri în cadrul întâlnirii cetăţeneşti organizate în cartierul Micălaca, zona Mioriţa, dintre Gheorghe Falcă și Klaus Bleckenwegner, directorul general al PORR Construct SRL. În valoare de peste 5 milioane de euro, investiţia va îmbunătăţi cadrul de viaţă în această zonă a municipiului prin redefinirea și modernizarea lucrărilor de urbanizare primară și secundară. Lucrările vor consta în amenajarea de spații verzi, locuri de joacă și recreere, modernizarea căilor de acces și a iluminatului public, amenajarea de parcări, inclusiv construirea de parcări colective etajate.
Deasemenea, a fost semnat un nou contract pe Regenerare Urbană a spaţiilor dintre blocuri în cadrul întâlnirii cetăţeneşti organizate de Primăria Municipiului Arad în cartierul Micălaca, zona 300. Investiţia în valoare de cinci milioane de euro va schimba radical aspectul urbanistic al zonei din spatele blocurilor situate pe străzile: T. Stamatiad, Ghe. Ciuhandu, Cornel Radu, Ilie Măduță, A.P. Negură, Pavel Alaszu, N. Brânzeu şi Bd. N. Titulescu. Aici se vor amenaja spațiile verzi, locurile de joacă și recreere, se vor moderniza căile de acces și iluminatul public şi se vor amenaja parcări, atât la sol cât şi supraterane.
Regenerarea urbană a spaţiilor dintre blocuri este o investiţie în valoare de 50 de mili­- oane de euro şi este realizată din bugetul general al Municipiului Arad şi fonduri de creditare BERD. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere.
„Când vom încheia acest proiect de Regenerare Urbană, vom fi primul oraş din ţară care finalizează infrastructura din interiorul cvartalelor”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.
Săptămâna aceasta vor fi semnate contractele de Regenerare urbană a spaţiilor dintre blocurile din zona Calea Aurel Vlaicu.
Ioana Puraveț

Recomandările redacției