Au început atelierele de creaţie pentru elevi la Şcoala de Vară a Centrului Municipal de Cultură Arad

0
346

ateliere%201

Ateliere de creație pentru elevii dornici să participe la activități pe perioada verii, iniţiate de Centrul Municipal de Cultură și Liceul de Arte „Sabin Drăgoi”, au început, miercuri cu atelierul de iconografie.

„Vara de ar.te”, prin care organizatorii și-au propus să ofere o alternativă tinerilor care se vor afla în Arad în perioada estivală și să le stimuleze în același timp creativitatea, a debutat, cu atelierul de iconografie, care se desfăşoară în cladirea Preparandiei.

“Am prevăzut pentru acest prim an în care organizăm ateliere de creație gratuite, pentru elevi între 9 și 16 ani, trei tipuri de ateliere – textile, modelaj și iconografie – şi un număr de patruzeci de locuri. Ne bucură interesul manifestat de elevi pentru Vara de ar.te, toate cele patruzeci de locuri fiind ocupate. Având în vedere acest entuziasm pentru astfel de activități pentru perioada estivală, ne gândim să creștem acest eveniment în anii următori, în sensul în care ne propunem un număr mai mare de ateliere și, desigur, un număr mai mare de locuri oferite, astfel încât să satisfacem această salutară sete de activități a micilor creatori”, a declarat Daniela Pădurean-Andreica, director executiv al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Atelierele au loc în clădirea Preparandiei, situată pe strada Preparandiei nr.13, în perioada 1 iulie – 31 august.

Clădirea Preparandiei din Arad este locul în care a funcționat prima școală pedagogică românească din Transilvania, motiv pentru care a și fost aleasă ca locație pentru desfășurarea unor activități educative, urmând ca din toamna anului curent să fie organizate în mod permanent astfel de ateliere.

Vara de ar.te include o a doua componentă, și anume în fiecare seară de joi, începând cu ziua de 2 iulie, de la ora 20.00, cu sprijinul Liceului de Arte „Sabin Drăgoi”, vor fi organizate spectacole de teatru și concerte.

Evenimentele vor avea loc tot la clădirea Preparandiei.

Joi, 2 iulie 2015, de la ora 20.00 va avea loc „Circus dell’arte”, giumbușluc teatral susținut de trupa PerformAct de la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi”, prof. coordonator regizor Nicolae Mihai Brânzeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.