bacAbsolvenţii de liceu din Arad care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune se pot înscrie, până vineri, la sesiunea de toamnă, care va avea loc în perioada august-septembrie.
Conform calendarului examenului de Bacalaureat, înscrierile, care au început luni, se pot face până în 19 iulie, la secretariatele liceelor unde candidaţii au absolvit.
În perioada 19-20 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba ro­mână, între 19-21 august este progra­- mată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba ma­ternă, în perioada 20-21 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în perioada 22-23 august a fost programată evaluarea competenţelor digitale.
Probele scrise la Bacalaureat 2013, sesiunea a doua se vor desfăşura după următorul calendar: 26 august – Limba şi literatura română, 27 august – Limba şi literatura maternă, 28 august – proba obligatorie a profilului, 30 august – proba la alegere a profilului şi specia­lizării.
Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene ori din proprie iniţiativă.
La sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat în judeţul Arad s-a înregistrat o promovabilitate de 50,47 la sută (promoţia curentă – 55,07 %, promoţii anterioare – 34,72%). La această sesiune au fost înscrişi 4.208 de absolvenţi de liceu, din care s-au prezentat la probe 3.937.
(Ş.M.)

Recomandările redacției