scoalaCentrul Cultural Judeţean Arad a început, miercuri, înscrierile la Şcoala Populară de Arte, cele mai căutate discipline fiind, ca şi în anii trecuţi, canto clasic, canto popular, canto muzică uşoară şi balet.
Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, a precizat că, deşi există cereri, numărul disciplinelor nu poate fi mărit din cauza spaţiului insuficient, dar şi a numărului mare de cursanţi, existând înscrişi şi cu un an înainte.
Astfel, la Şcoala Populară de Arte se vor organiza cursuri de canto clasic, canto popular şi canto muzică uşoară pentru copiii care au împlinit 14 ani, dar şi cursuri de pian pentru copiii care au împlinit 7 ani şi chitară pentru cei care au împlinit 10 ani. Tot copiii care au împlinit 10 ani pot să se înscrie la cursurile de orgă, baterie, acordeon şi instrumente de suflat (saxofon, taragot clarinet), iar cei care au împlinit vârsta de 7 ani pot să urmeze cursul de vioară.
Pentru copiii care doresc să activeze în formaţii folclorice şi au împlinit 7 ani se organizează cursul de dans popular românesc. De asemenea, tinerii care au împlinit 18 ani şi care doresc să devină instructori de dans popular pot urma acest curs la Şcoala Populară de Arte.
Totodată, vor fi reluate cursurile de pictură, grafică, design şi actorie pentru cei care au împlinit 10 ani, şi de design grafic computerizat şi artă fotografică pentru cei care au împlinit 14 ani.
La Şcoala Populară de Arte se mai pot urma cursuri de balet, vârsta acceptată la înscriere fiind de peste 7 ani.
Taxa de înscriere este de 5 lei, iar taxa de diplomă este de 20 lei. Înscrierile la secţiile de canto şi pian se fac în urma unui test de aptitudini.
Informaţii pentru înscrieri la Centrul Cultural Judeţean Arad, str. Georghe Bariţiu nr. 16.
(Ş.M.)

Recomandările redacției