Sezonul sărbătorilor de iarnă se apropie iar pregătirile pentru decorarea orașului au început deja.

Echipele operatorului serviciului de iluminat public au început de câteva zile montarea instalațiilor pentru iluminatul festiv pe principalele artere din oraș.

În acest an Primăria Arad pregătește câteva noi atracții în materie de decoruri luminoase: un nou design al iluminatului de Crăciun în Piața Primăriei, decorarea Parcului Tudor Arghezi (Intim), şi decorarea Pieței Avram Iancu, unde se va amenaja și un târg de sezon.

Cea mai mare schimbare va fi în faţa Palatului Administrativ, unde nu vor mai exista platformele care acopereau spațiul verde și pe care erau amplasate căsuțele din lemn ale comercianților.

Un brad mare va fi instalat în mijlocul platoului, iar lumini speciale vor fi proiectate pe Palatul Administrativ.

Vor exista numeroase decorațiuni luminoase noi, în timp ce în fața platoului, pe trotuar, se vor amplasa două tuneluri formate din arcade luminoase.

Piața Revoluției va beneficia de perdele luminoase și decorațiuni, iar copacii vor fi înfășurați cu LED-uri.

“O altă noutate este că vom activa Piața Avram Iancu. Aici va fi mutată acea cupolă de lumini care a existat anul trecut în fața Primăriei. Majoritatea căsuțelor pentru comercianți vor fi tot aici”, a declarat primarul, Gheorghe Falcă.

Finalizarea instalaţiilor trebuie finalizată înainte de 1 Decembrie, iar ceremonia specială de aprindere a luminilor va avea loc, cel mai probabil, de Moș Nicolae.

Împodobirea orașului va costa peste 200.000 de euro.

 

Paula Bulzan

 

Recomandările redacției