frontiPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat două persoane care au încercat să scoată din ţară o minoră folosind documentul altei persoane.
La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-au prezentat, zilele trecute, pentru a ieşi din ţară, ca pasageri într-un autocar înmatriculat în România, care circula pe relaţia România – Spania, Nicolae şi Rodica R. din judeţul Cluj, însoţiţi de o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din document, motiv pentru care cei trei au fost conduşi la sediul P.F. pentru cercetări.
„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana care s-a legitimat cu cartea de identitate este minoră şi se numeşte  B.B., are 14 ani şi domiciliază pe raza judeţului Bihor. Faţă de cele constatate, cele două persoane adulte, au declarat că doreau să o ducă pe minoră în Spania pentru a o prezenta fiului lor”, ne declara comisar-şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetarea acestora pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi respectiv participare improprie la fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției