Crezând că nu îi va prinde nimeni, au încercat să scoată o nu mai puțin de 1000 de pachete de țigări din țară. Din păcate pentru aceștia, au fost prinși înainte să ajungă prea departe, la un control mai amănunțit făcut de polițiștii de frontieră.

Așadar, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au descoperit, ascunse într-un autocar, în diferite locuri, 1.130 pachete de ţigări pentru care șoferul nu deţinea documente de provenienţă.

Toată întâmplarea a avut loc marți, în data de 25.06.2019, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetăţeanul român V.V., în vârstă de 52 ani însoţit de conaționalul B.G., în vârstă de 48 ani, la volanul unui autocar, înmatriculat în România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și a celor doi șoferi, ocazie cu care, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în diferite locuri, cantitatea de 1.130 pachete de ţigări, diferite mărci, pentru care persoanele în cauză nu posedau documente de provenienţă.

La cercetări, bărbaţii au declarat că nu știau de existența țigărilor ascunse și că au cumpărat doar 13 cartuşe de țigări, în valoare de 2400 lei, pentru care aveau bon fiscal.

Cantitatea de ţigări, în valoare de 18.425 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză s-au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvărşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Recomandările redacției