Dacă în fața echipelor din Slobozia și Mioveni nu au putut emite pretenții și au cedat cu 27-42, respectiv 21-31, handbalistele de Crișul Chișineu Criș au strâns exemplar rândurile în fața Științei București și au terminat turneul semifinal de la Făgăraș și sezonul 2018-2019 cu un frumos succes. Cum antrenorul Sebastian Tudor a rulat între lotul la confruntarea de duminică, absolut toate fetele și-au adus aportul la pentru unul dintre cele mai reușite jocuri ale stagiuni.

Foarte concentrate pe tot parcursul disputei, „alb-albastrele” au condus în permanență pe tabelă. Au strălucit interii Puț, Boldor și Klimek, care au înscris 21 din cele 26, pe fondul unui joc bun de pase, în viteză. În plus, de această dată, Crișul s-a și apărat foarte bine și a terminat pe locul 3 Grupa A a semifinalei de la Călărași. Echipele calificate la turneul final sunt: Slobozia, Mioveni, CSU Târgu Mureș și Rapid.

„Am avut la acest turneu semifinal cea mai grea serie, cu trei echipe candidate certe la promovare, cu bugete și infuzie de jucătoare din Liga Florilor, cât și handbaliste străine. Pentru echipa din Chișineu Criș a fost o mândrie că a ajuns la acest turneu, iar victoria din ultima zi în fața unei formații care a venit cu pretenții de promovare la Făgăraș spune multe despre această familie. Mă mai bucură și faptul că mai mulți antrenori cu destulă experiență participanți la turneul semifinal ne-au lăudat și chiar ne-au considerat cea mai tehnică echipă de la Făgăraș.  Vreau să felicit întreaga echipă și să mulțumesc conducerii clubului și orașului Chișineu Criș pentru încrederea avută în noi. Ne-au apreciat munca colosală și le promitem că la anul vom arăta și mai bine”, ne-a declarat antrenorul Sebastian Tudor după ultimul meci al sezonului pentru handbalistele Crișului.

Contra bucureștencelor au jucat și au marcat pentru Crișul: Puț 8, Boldor 7, Klimek 6, Maior-Pașca 3, Petruse 1, Damian 1, Nemoianu, Corha, Salata, Lucușa, Iuga, Roman, Tudose și Haidu.

Recomandările redacției