Au intrat în țară legal, dar au fost prinși când încercau să iasă ascunși într-un compartiment de marfă

0
289

Tot mai multe persoane sunt găsite ascunse prin tot felul de locuri și care încearcă din greu să intre sau să iasă din țară.
Chiar de aceea, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac  au descoperit, de această dată ascunse în interiorul unei autoutilitare, în compartimentul de marfă, patru persoane, cetăţeni din Vietnam, care încercau astfel să iasă ilegal din România.
Aceștia au fost prinși sâmbătă, 02 noiembrie 2019, în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac.
Aici s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean polonez, în vârstă de 62 ani, conducând o autoutilitara marca Fiat Ducato, înmatriculată în Polonia.
Șoferul se presupunea că transportă plăci din  PAL pentru o societate din Polonia. Astfel, pentru că o marfă precum aceasta necesită un control mai amănunțit, polițiștii au început să caute în compartimentul de marfă.
Surpriza a fost că aici au găsit și altceva în afară de marfa care trebuia să fie acolo, mai exact au fost descoperite ascunse patru persoane, cetățeni străini.
Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetățeni vietnamezi. Aceștia, toți bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani, intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.
În cadrul cercetărilor preliminare, s-a mai stabilit faptul că cei patru au intrat legal în ţara noastră, în baza pașapoartelor personale, fiind posesori de vize cu drept de muncă.
În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul polonez al autoutilitarei, iar cetățenii vietnamezi sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.