Au luat-o prin câmp ca să ajungă în Ungaria, dar au fost prinși la Nădlac

0
370

Așa cum au mai încercat mulți înaintea lor, niște cetățeni străini au luat-o pe jos și au vrut să treacă granița. Drumul însă li s-a terminat la Nădlac unde au fost prinși. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, i-au depistat pe cei doi ca fiind cetățeni irakieni. Aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Întâmplarea a avut loc în data de 05 septembrie 2019, în jurul orei 21.50. Atunci, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, i-au prins în fapt pe cei doi. S-a întâmplat în zona de responsabilitate, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin. Polițiștii i-au reținut pe cei doi la scurt timp dupa ce au fost vizați deplasându-se pe jos, pe câmp.
Cei doi au fost luați la întrebări și, exact așa cum credeau și polițiștii, aceștia nu își justificau prezența în zona de frontieră.
Duși la sediul Sectorului P.F. Nădlac, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Irak, în vârstă de 16 respectiv 35 de ani, si intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.