Fiecare spectacol de teatru are nevoie și de un public ca să se poată desfășura totul perfect. Același lucru s-a întâmplat și ieri când a avut loc un spectacol de teatru care avea la bază sărbătorirea celor 70 de ani de prietenie dintre România și China.
Sursa noastră spunea că spectacolul a fost frumos, se așteapta poate la altceva, dar a fost un spectacol care, dacă îi acordai puțină atenție reușea să te capteze și să te țină acolo, alături de micii talentați care și-au dat silința ca să poată ajunge pe scenă. Până aici, totul e frumos, chiar devine și mai frumos. Se pare că echipe întregi de fotbal arădene și-au făcut prezența pe scaunele care erau puse la dispoziția publicului. Spre încântarea tuturor, sala era plină cu sportivii și familiile acestora.
Până aici totul părea bine, frumos, relaxant, însă micii sportivi împreună cu familiile lor au ajuns acolo mai mult cu forța decât din plăcere.
Aflați în cantonament, micii fotbaliști au fost convocați la teatru, activitate la care a trebuit să participe fiecare dintre ei. Din nefericire pentru aceștia, din câte ne-a spus sursa noastră, ei au mers acolo cu gândul că vor fi premiați pentru activitatea lor și mai mulți părinți au fost nevoiți să plece mai devreme de la locul de muncă doar ca să fie alături de copiii lor.
Au ajuns, s-au așezat în scaune și au așteptat să fie chemați pe scenă, lucru care, desigur, nu s-a întâmplat. După multe și lungi discursuri ținute pe scenă, cei mici au început să realizeze că nu au fost convocați ca să fie premiați ci pentru a avea public la piesa de teatru: „Ne-am simțit ca pe vremea comunismului, ne-au chemat ca să facă ei poză cu sala plină de oameni”, spunea sursa noastră.
În final, a venit și partea cea mai urâtă. Văzând că nu se va întâmpla nimic legat de ei, părinții sportivilor s-au simțit păcăliți și așa sala a început să se golească chiar în timpul spectacolului. 

Recomandările redacției