În continuare, foarte multe persoane care vin din zonele cu risc ridicat de îmbolnăvire mint fără să le pese prea tare de cele ce s-ar putea întâmpla mai departe. Același lucru s-a întâmplat și în cursul zilei de vineri, 20 martie 2020. Un echipaj mixt format din reprezentanți ai Inspectoratelor Județene de Poliție, respectiv Jandarmi, a depistat trecând liber din zona de frontieră spre autostrada A 1 (punctul de trecere a frontierei Nădlac II) un autoturism înmatriculat în Italia. Pentru că lucrurile erau suspecte, autovehiculul a fost oprit, în acesta aflându-se două persoane adulte și un minor, domiciliate în județul Ialomița.
În primă instanță, cele două persoane adulte au declarat reprezentanților DSP că vin din Germania, fiind puși să completeze un formular. După ce au fost trași pe dreapta însă, lucrurile parcă s-au mai schimbat puțin, totodată și declarația acestora.
În urma verificărilor efectuate în autoturism s-au găsit produse cu etichete de origine italiană și bonuri fiscale de dată recentă având aceeași proveniență. După toate acestea, confruntați cu acest aspect, ocupanții autoturismului au recunoscut că vin din Italia – regiunea Bologna – și că nu au declarat adevărul la completarea chestionarului aplicat de medicii Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, imediat după trecerea frontierei de stat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de fals în declarații. Ulterior efectuării acestor proceduri legale, cele trei persoane au plecat spre un centru de carantină din județul de domiciliu, însoțite de echipaje ale poliției și jandarmeriei.

Recomandările redacției