Au onorat sala (aproape) plină: FCC Baschet Arad – CSM Târgovişte 63-56

0
297

Dramatism la cote înalte într-un nou episod din „clasicul” baschetului feminin românesc. FCC Baschet Arad a câștigat primul meci din faza a doua a campionatului, 63-56, cu CSM Târgovişte, într-un meci în care a strălucit din nou americanca Adrienne Webb.
Şi la acest duel, fanii trupei din oraşul de pe Mureş au luat cu asalt Sala Sporturilor „Victoria,” semn că arădenii sunt din nou alături, în număr tot mai mare, de echipa care
le-a adus atâtea satisfacţii de-a lungul timpului. S-a înregistrat şi recordul de spectatori în actualul sezon pentru „galben-albastre”, peste 1.000 de spectatori asistând la un meci cu de toate între cele două mari rivale.
Partida de sâmbătă seară nu a semănat deloc cu ultima confruntare directă, când FCC-ul se impunea la 41 de puncte distanță, în returul Cupei României. FCC-ul pornea drept favorită să câștige pe teren propriu, dar lucrurile n-au fost deloc simple pentru arădence. Oaspetele au oferit o replică acidă şi au controlat prima parte a jocului. Echilibrul s-a menţinut şi în sfertul trei, când, totuşi, Aradul a trecut pentru prima dată la condu­cere pe tabela de marcaj. S-a mers cap la cap până spre finalul meciului, când elevele lui Manuel Rodriguez au dat senzaţia că au scăpat în învingătoare.
Dar, ultimele minute au fost pe muchie de cuțit. Lipsa de precizie a gazdelor la finalizare a permis dâmboviţencelor să revină în joc după trei coşuri consecutive din afara semicercului. Cu sprijinul senzaţional venit din tribune, FCC Baschet Arad a tratat finalul meciului ca o echipă mare şi a izbutit să câştige la şapte puncte diferenţă.
Așadar, trupa de pe Mureş debutează cu dreptul în grupa valorică A din Liga Naţională şi rămâne pe a treia treaptă a podiumului în clasament. Pe arădence le aşteaptă o nouă confruntare tare, în returul Cupei României. Disputa cu Braşovul se va juca miercuri, de la ora 17,30, la Arad.
Formații și marcatoare:
FCC Baschet Arad: Webb 19 puncte, Fodor 10, Robinson 8, Akathiotou 8, Pop 7, Ardelean 6 şi Karakasevic 5.
CSM Târgoviște: Chivu 20 puncte, Stoenescu 17, Irimia 8, Toma 5, Ghiţă 4 şi Tănase 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.