Fără să se gândească la consecințe, o societate comercială a decis că este mult mai ușor să arunce apa uzată în Valea Deznei și Crișul-Alb. Bucuria lor nu a durat mult timp, aceștia fiind prinși de către autorități și sancționați pentru ceea ce au făcut.

Fapta în cauză poate dăuna atât mediului, cât și oamenilor și animalelor care au contact cu apa poluată.

Astfel, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase cercetează o societate comercială care, de la o stație de epurare de pe raza localității Sebiș, ar fi evacuat ape uzate cu conținut ridicat de metale grele (peste limita legală), în Valea Dezna și râul Crișul-Alb.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de Legea 107/1996, constând în evacuarea, aruncarea sau injectarea în apele de suprafaţă şi subterane, în apele maritime interioare ori în apele mării teritoriale de ape uzate, deşeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conţin substanţe, bacterii ori microbi în cantitate sau concentraţie care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viaţa, sănătatea şi integritatea corporală a persoanelor, viaţa animalelor, mediul, producţia agricolă ori industrială sau fondul piscicol.

Recomandările redacției