La ora la care prima echipă se impunea cu 1-0 în Cetatea Chindiei, juniorii mari ai UTA-ei au predat o lecție de fotbal peste graniță. Deși a deschis scorul repede, Academia Gyula a trebuit să se recunoască învinsă de o formație „roș-albă” mai determinată și cu chef de fotbal pe o căldură insuportabilă. Dorin Toma, care s-a pregătit sub comanda lui Mihalcea în ultima lună, plus Lezeu și R. Petcuț au fost autorii golurilor pentru 1-4 sec în favoarea arădenilor.
Fără căpitanul Faur, scos din circuit pentru o săptămână din pricina unei pubalgii, stafful tehnic al echipei secunde l-a trimis pe Obrad vârf împins, în timp ce Lezeu a îndeplinit rolul „închizătorului”. „Chiar dacă am fost conduși cu 1-0, nu s-a pus niciun moment problema echipei câștigătoare. Am evo­luat dezinvolt, am dezvoltat un joc consistent, așa cu ne-am dori să vedem în fiecare săptămână din partea băieților noștri. Am întâlnit o echipă exact de vârsta noastră, o combinată de jucători născuți în anii 1999 și 2000, pe care am dominat-o cap coadă. Cantonamentul de la Mallnitz ne-a prins foarte bine, de acum vom pune accentul în special pe omogenizare și relații de joc, în așa fel încât startul campionatul zonal, de peste două săptă­mâni, să ne prindă pregătiți sută la sută”, a menționat Mihai Petcuț, antrenorul UTA-ei Under 19, alături de Costel Bogoșel și Sandu Țamboi.
Jucătorii trimiși pe teren în Ungaria au fost: Creța – Savin, Sabău, Onuțan, Frai – Lezeu – Gruiescu, D. Toma, R. Petcuț, L. Bodri – Obrad, plus Mureșan – Rogojan, Deliman, T. Bodri, Laza și Curta.

Recomandările redacției