icim2Univ Goldiş ICIM a început fenomenal jocul de la Sf. Gheorghe, cu un prim sfert excepţional. Arădencele au încasat un singur punct (!?) în 10 minute de la formaţia care schimbase liderul la final de an. Că după aceea gazdele şi-au mai revenit oarecum din şoc era normal, dar la jumătatea confruntării, trupa lui Dan Moraru şi Cristina Ciocan avea avantaj  liniştitor, şi doar 14 puncte primite. Nu          s-a excelat la capitolul ofensiv, însă cel puţin în apărare lucrurile au funcţionat ireproşabil. Givens a făcut ce a vrut şi când a vrut, trecându-şi în cont nu doar puncte din toate poziţiile, ci a contribuit şi la recuperări. Însă 5-ul de bază a fost complet şi şi-a făcut datoria. Practic, cu excepţia aruncărilor libere, arădencele au fost net superioare adversarelor în prima parte. Cât despre gazde – „daune totale” în prima repriză.
După pauză Whampler de la gazde a sunat revenirea, şi după 5 minute de la reluare Sespsi se apropiase la 13 puncte (22-35). Şi asta, din păcate, pe fondul eliminării lui Kari La Plante pentru 5 greşeli personale. Fără pivotul de bază defensiva a dat semne de slăbiciune, însă proaspăt introdusă pe teren Bartee (5 puncte consecutive) a readus Univ Goldiş ICIM la o diferenţă ceva mai normală (26-41). Final de sfert trei cu aceeaşi Givens la timonă (19 puncte) şi o diferenţă, teoretic, suficientă pentru o victorie mare. Doar că gazdele recuperaseră ceva din deficitul de la pauza mare, şi păreau a fi urcat pe val.
Bailey a tras tare de la începutul sfertului 4, Kajdacsi a adunat recuperare după recuperare şi diferenţa s-a strâns la 39-49. A răspuns prompt Wirth, pe umerii căreia stătea acum ingrata misiune a unui pivot. A intrat şi Mjlovanovic, dar parcă lucrurile nu au mai stat aşa cum a trebuit.
Cu 4 minute înainte de final gazdele s-au apropiat la doar 6 puncte (51-57). A fost nevoie de geniul Monică Brosovszky pentru ca situaţia să se mai calmeze puţin. Şi, odată momentul dificil trecut, Givens (one woman show cu un total de 26 puncte, 11 recuperări şi 4 pase decisive) şi-a completat capitolul aruncărilor de trei puncte şi pericolul a trecut definitiv.
De aici s-a jucat din inerţie pentru o victorie imensă şi inteligentă, de impact, din multe puncte de vedere. Pe de o parte Univ Goldiş ICIM şi-a păstrat fotoliul de lider, după o deplasare pe terenul unei echipe grele, iar arădencele au arătat din nou potenţial la toate capitolele, inclusiv cel fizic de-a dreptul impresionant. Nu e uşor să câştigi la Sf. Gheorghe, după aproape 2.000 de kilometri parcurşi în câteva zile.
Formaţii şi marcatoare:
Sepsi: Bailey 15 (1×3), Valentine 13, Rhoads 10, Wampler 9 (1×3), Dincă 8 (2×3), Kajdacsi 7. A mai jucat: Ivanovic.
Univ Goldis: Givens 26 (3×3), Brosovszky 13 (2×3), Wirth 10 (1×3), Risper 9(1×3), Bartee 6 (1×3), LaPlante 6, Mjlovanovjc 2. A mai jucat: Cutaş.
S.A.

Recomandările redacției