Au spart gheața și în Divizia A: HC Beldiman – CSU Poli Timișoara 26-22

0
261

Specializat pe creșterea copiilor și juniorilor, Handbal Club Beldiman s-a prezentat și la startul ediției 2019-2020 a Diviziei A. Plătind tribut lipsei de experiență, dar și unui scandal național cu privire la dreptul de legitimare a jucătorilor ucrainieni, echipa arădeană nu obținuse niciun succes în primul tur de campionat. Însă, în a doua rundă a returului, la a opta încercare, elevii lui Goerge Beldiman au încins prima horă a bucuriei la nivel competiției de seniori.
S-a întâmplat duminică, la finalul disputei cu CSU Poli Timișoara, de la Sala „UAV-Mihai Botez”. Trupa de Bega era singura cărora arădenii le-au smuls un punct, după 22-22 în tur, pentru ca de această dată tabela să se oprească la 26-22, după 11-10 la pauză. Pe teren au apărut și chiar și-au adus din plin contribuția la primul succes din Divizia A și ucrainienii Oleksandr Yashan, Vasiyl Hryin și Nazar Papushak. Toți sunt și componenți importanți ai echipei de juniori I, care o duc foarte bine în campionatul rezervat lor, șase victorii din 8 întreceri.
Așadar, puștii de la HC Blediman sparg gheața la capitolul victorii și în eșalonul secund al handbalului românesc, spre satisfacția antrenorului lor.
„Într-adevăr, o victorie mult așteptată și muncită, în același timp. E greu când contăm, practic, doar pe junori I, care joacă în două competiții diferite în weekend sau în intermediare, dacă e cazul. Numai în această săptămână echipele clubului nostru au avut nu mai puțin de șase meciuri oficiale în competițiile federale. Astăzi suntem bucuroși, dar știm că mai avem foarte mult până departe. Încercăm să creăm o echipă cât mai competitivă, vrem să ne crească în valoare jucătorii prin intermediul acestei competiții de Divizia A. Este foarte important pentru noi că în urmă cu trei zile am clarificat situația jucătorilor ucrainieni și și îi putem utiliza din nou după o pauză de câteva săptămâni. Cumva, ne pare rău de meciul de la Cupă de la Târgu Jiu. Am avut o atitudine foarte foarte bună acolo, am revenit de la șase goluri la numai un gol diferență și era cât pe ce să le creăm o surpriză gazdedelor. Dar, continuăm să muncim, acum chiar că avem numai copii după ce am renunțat la serviciile lui Grigoraș și Crișan, pe motive de indisciplină. Dar, mergem mai departe cu copiii, muncim, creștem”, a spus George Beldiman la finalul disputei cu timișorenii.
Au jucat și au marcat pentru HC Beldiman: Yashan 8, Hryn 6, Ivanov 6, Budacă 3, Dorobanțu 2, Alba 1, Mathiu, Gergel, Shyman, Ursu, Butică, Iederan și Papushak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.