Au trecut 77 de ani de la bombardarea Bisericii din Miniș

0
742

Societatea Numismatică Română a organizat sâmbătă, 18 septembrie, evenimentul Fiii Satului din Miniș-Podgorie, manifestările fiind prilejuite de comemorarea a 77 de ani de la tragicele evenimente petrecute în zilele de 14-20 septembrie 1944. Atunci, elevii Școlii de Subofițeri Rezervă Infanterie – Radna, au căzut eroic și la Miniș.  

„Cu această ocazie, s-a oficiat un parastas de obște la Biserica Ortodoxă din Miniș, prilejuit de comemorarea a 77 de ani de la tragicele evenimente petrecute în zilele de 14-20 septembrie 1944. Atunci, elevii Școlii de Subofițeri Rezervă Infanterie – Radna, au căzut eroic și la Miniș. De asemenea, a avut loc cinstirea memoriei Sfintei Biserici vechi, care a fost bombardată și arsă în aceiași perioadă“, ne-a declarat Puiu Emilian Valea, președintele Secției Arad a Societății Numismatice Române și totodată organizatorul evenimentului. 

Printre zecile de participanți la eveniment s-au numărat și colonel îm rezervă Sandu Crișan – președintele Filialei Ziridava Arad a ANCMRR; Dunion Nicolae, membru al filialei Ziridava, Adrian Ostafi, fotoreporter al Filialei Arad a ANCMRR. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.