Au venit temperaturile scăzute! Cum să te îmbraci corect ca să nu te îmbolnăvești?

0
323

Luna decembrie nu vine cu flori, ci cu virusuri, tuse, febră și afecţiuni respiratorii destul de severe. Conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în urmă cu un an, la nivel mondial, au fost înregistrate între 290.000 și 650.000 de decese cauzate de afecţiuni grave ale căilor respiratorii, scrie Click.
Asta în contextul în care, numai la nivel european, între 15 octombrie 2018 și 14 noiembrie 2018, au fost semnalate între 3 și 5 milioane de cazuri de bolnavi de gripă.
Iată cum să ne îmbrăcăm corect pentru a ne feri de virozele din această perioadă a anului (n.r. peste 200 de viru­­- suri au fost semnalate în acest sezon)!
Purtați geci cu glugă și căciulă pe cap pentru că cea mai sensibilă zonă, predispusă la pierderea de căldură, este capul.
Evitați să stați mult timp cu mâinile înghețate, purtați mănuși! Corpul uman detectează disconfortul termic atunci când termometrele indică 5-8 grade Celsius și creierul începe să priveze extre­mitățile corporale de sânge, direcțio­nând fluxul sanguin către organe pentru a asigura buna funcționare a organis­mului.
De aceea, specialiștii britanici din cadrul Ministerului Sănătății recomandă să ne îmbrăcăm în trei straturi (bluză, pulover și geacă), să nu ieșim din casă fără fular, fără căciulă, să renunțăm la șosetele sub gleznă și să trecem la în­căl­țămintea tip gheată sau bocanc.
Totodată, se recomandă reducerea drastică a consumului de alcool pentru că produce dezechilibre grave de adap­tare termică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.