Audieri maraton în procesul lui Buleu: unul dintre martori şi-a schimbat declaraţia

0
263

Procesul lui Adrian Buleu, individual acuzat de anchetatori că l-a omorât pe omul de afaceri Abel Apostol continuă. Ieri a avut loc prima înfăţişare, după ce dosarul a fost mutat la Tribunalul Caraş-Severin, la presiunile avocaţilor inculpatului, care se tem de presa din Arad.

Audierile au început la ora 10.30, cu o întârziere de o oră şi au durat până în jurul orei 18, fiind întrerupte de o singură pauză de 15 minute. Au fost prezenţi soţia lui Abel Apostol, fiul acestuia şi unul dintre fraţi. La proces a mers şi Alina Buleu, soţia inculpatului. De menţionat că atât familia Buleu, cât şi familia Apostol au fost reprezentate de doi avocaţi.

Primul martor a oferit şi prima surpriză. Marian Ionuţ Obreja, cel care iniţial declarase anchetatorilor că a fost chemat de Buleu să spele petele de sânge din local, acum şi-a schimbat radicat poziţia, povestind judecătorilor că a fost pus să spele doar nişte pete de ulei. Pentru ca cea de-a doua mărturie să fie credibilă, Obreja, care este, din informaţiile noastre, nepotul inculpatului, a povestit judecătorului că a dat prima declaraţie, la presiunile poliţiştilor, care l-ar fi bătut pe holurile Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, la şase-şapte metri de biroul procuroarei care conducea ancheta. Absolvent de şase clase primare, Obreja a adăugat că nu ştie bine să citească şi să scrie şi că declaraţia de la Poliţie ar fi fost redactată de poliţistul care l-ar fi bătut.

Inculpatul a vrut să scape de maşina lui Abel

Cel de-al doilea martor, Ionuţ Dan Pena, şi-a menţinut primele declaraţii, care-l incriminează pe Buleu. Acesta susţine că a văzut anumite pete roşii, dar nu ştie dacă sunt de sânge sau nu şi a spus şi el că ar fi fost bătut de poliţişti, dar nu pentru a-şi schimba declaraţia, ci pentru a afla mai multe informaţii de la el. Pena a mai povestit în faţa instanţei că Buleu i-a dat cheia maşinii lui Abel, pentru a o muta de la Riviera. Conform declaraţiilor acestuia, inculpatul i-a cerut să ducă maşina undeva în Micălaca, pentru a-şi crea un alibi. Nu a vrut să ducă la îndeplinire ordinele primite, pentru că, spune el, nu are permis de conducere. În timpul depoziţiei, a avut loc şi un schimb de replici între Pena şi Buleu. Inculpatul i-a spus acestuia că l-a mai văzut conducând maşini, la care martorul i-a răspuns că nu este adevărat şi că a mai fost în Micălaca, dar atunci maşina nu a fost condusă de el, la volan aflându-se chiar Buleu.

Următorul termen în proces a fost stabilit pentru 5 decembrie, când urmează să fie audiat un nou martor, audierile urmând să înceapă la ora 11.

Dacian Don

Lucian Şerbanbuleu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.