Aur la Olimpiada Internațională de Chimie: Un elev arădean va reprezenta România în Japonia

0
605

Momente de mândrie atât pentru Colegiul Național ,,Moise Nicoară” cât și pentru întreaga comunitate arădeană. Elevul Tudor Lile, din clasa a XII-a E de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie „D.I. Mendeleev”, desfășurată în perioada 21-26 aprilie. ,,Tudor s-a depășit  pe sine, după ce, în urmă cu doi ani, în 2019, marca o premieră pentru Arad, obținând argint la olimpiada de la Sankt Petersburg, precum și la cea de la Paris”, spun cei de la Moise

La ediția din acest an anul a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D.I. Mendeleev” elevii români au obținut patru medalii de aur (Raul Mircea Bodrogean, din București, aur absolut; Tudor Lile, Arad, aur; Ștefan Dimitriu, din Brașov, aur, Alexandru Cătălin Dianu, din București, aur) și două medalii de bronz (Vlad Iova, din Oradea și Teodor Pădureanu, din Bacău).

,,Profesorul de la clasă este Dan Rotariu, iar cei cei doi mentori pentru această participare la olimpiadă au fost prof. Daniela Bogdan de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București și prof. Mihaela Matache de la Universitatea din București”, precizează reprezentanții Colegiului.

Anul acesta, olimpiada a fost organizată de departamentul de chimie al Universității Lomonosov din Moscova s-a desfășurat online.

La Olimpiada Mondială de Chimie din  Japonia, care se va desfășura tot online, România va fi reprezentantă de un lot restrâns. Pentru a participa, Tudor va mai trece printr-o etapă de selecție.

Îl felicităm și noi pe Tudor dar și pe prof. Dan Rotariu, care vor reprezenta Aradul și România în lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.