Australian Open: Horia Tecău și Jean-Julien Rojer în semifinale la dublu

0
325

rojer-tecau_51012000Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, cap de serie nr. 6, s-a
calificat în semifinalele probei masculine de dublu din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, miercuri, la Melbourne, după victoria cu 6-4, 7-6 (3) în fața cuplului româno-britanic Florin Mergea/Dominic Inglot (N. 14).
Tecău și Rojer, care au în palmares opt titluri din zece finale disputate de la începutul anului trecut, au obținut victoria într-o oră și 24 de minute. Cuplul româno-olandez a avut un as și patru duble greșeli, 29 de lovituri câștigătoare și 10 erori neforțate, precum și procentaje superioare la punctele făcute din primul serviciu (80%-79%), respectiv al doilea serviciu (56%-50%). Mergea și Inglot au reușit opt ași, dar au comis și trei duble greșeli, 30 de lovituri câștigătoare și 17 erori neforțate.
În sferturi, cuplul Mergea/Inglot eliminase principalii favoriți, frații americani Bob și Mike Bryan, cu 7-6 (4), 6-3.
Tecău și-a egalat astfel cea mai bună performanță a sa la Melbourne, în proba masculină de dublu, după ce a mai jucat semifinală în 2012, alături de Robert Lindstedt. Totodată, rezultatul de la Australian Open este cel mai bun pentru cuplul Tecău/Rojer la un turneu de Mare Șlem, după ce anul trecut s-au oprit în turul secund la Melbourne, iar la celelalte trei turnee de Grand Slam nu a trecut de optimi.
Pentru Mergea victoria în fața fraților Bryan, liderii incontestabili ai ultimului deceniu la dublu, a fost cea mai mare din carieră, iar calificarea în sferturi a fost al doilea rezultat în turneele de Mare Șlem, după semifinala de anul trecut de la Roland Garros, alături de croatul Marin Draganja.
Tecău l-a învins pe Mergea pentru a patra oară în circuitul profesionist, celelalte succese venind astfel: în 2011, în optimile turneului de la București, cu 6-7 (8), 6-4, 10-8, când Horia juca alături de Robert Lindstedt, iar Florin l-a avut ca partener pe Victor-Mugurel Anagnastopol; în 2012, tot la București, în optimi, cu 4-6, 6-4, 10-2, când Tecău făcea pereche cu Lindstedt, iar Mergea a jucat alături de Andrei Dăescu; și anul trecut, la s-Hertogenbosch, când Tecău și Rojer s-au impus cu 6-3, 6-4 în sferturi, în fața cuplului Mergea/Draganja.
Învinșii de miercuri s-au ales cu un cec de 65.000 de dolari australieni și cu 360 de puncte ATP, iar Tecău și Rojer și-au asigurat 130.000 de dolari australieni și 720 de puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.