Autobuze CTP Arad, la casat

0
761

Așa cum a anunțat, Consiliul Județean este hotărât să caseze și valorifice bunuri ale Companiei de Transport. Nu vorbim însă de bunuri ce mai pot fi folosite, ci de autovehicule ce trebuie scoase din uz.

Compania de Transport Public, din subordinea CJA va casa 12 autobuze și un sistem electronic de ticketing (n.a aparat de eliberare de bilete), care nu mai corespund din punct de vedere tehnic actualelor cerințe. Aleșii județeni au aprobat în ședința de joi, trecerea acestor bunuri din domeniul public în cel privat al Județului Arad. Unii dintre consilieri au avut nelămuriri în privința stării autobuzelor ce intră la casat, însă au fost lămuriți că acestea trebuie scoase de folosință.

„Autobuzele au un grad ridicat de uzură, nu mai prezintă nici siguranța și nici confortul necesare asigurării transportului de persoane în condiții moderne. Unele au chiar și peste 30 de ani vechime, cu un rulaj, în medie, de peste un 700.000 de kilometri fiecare, doar în cadrul Companiei de Transport. Când au fost achiziționate, la mâna a doua, aveau deja în medie peste un milion de kilometri rulați. De aceea, este necesară scoaterea lor din circuitul de transport public”, a spus Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Cele 12 autobuze au un avansat grad de uzură tehnică, sunt depășite din punct de vedere al poluării și al costurilor curente de exploatare (consum de carburant și piese de vehicul) și nu mai corespund normelor în domeniu. Sistemul de ticketing este, de asemenea, depășit ca legislație, deoarece casele de marcat nu mai corespund noilor norme emise de ANAF. Piesele vor fi valorificate.

Conducerea CJA a mai precizat că nu peste mult timp, administrația nu se va mai putea implica în transportul public din județ, aceste atribuții urmând să fie transferate potrivit legislație, primăriilor. Multe curse vor fi operate de operatori privați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.