Autobuze electrice pentru arădeni

0
591

În ședința din data de 17 octombrie 2018 a Consiliului Local Municipal a fost adoptat Proiectul de hotărâre nr. 361/2018 privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici și a studiului de oportunitate privind achiziţia de autobuze electrice şi a demarării procedurilor de achiziţie publică – etapa I, pentru atribuirea contractului de achiziţie a 10 autobuze electrice.
În ansamblul său, proiectul vizează achiziționarea de către Municipiul Arad a unui număr de 18 autobuze electrice noi, vehicule nepoluante, din care 5 autobuze electrice capacitate medie (12 m) și 13 autobuze electrice capacitate mică (<10 m), care să înlocuiască o parte din mijloacele de transport existente. Valoarea totală a investiţiei, conform Studiului de oportunitate, este de 8.835.000 euro cu TVA sau 40.414.824 lei cu TVA, iar durata de realizare a investiției este de 48 de luni. Deci, vom avea de așteptat patru ani de zile până când vom putea circula cu astfel de autobuze.
În prezent, Compania de Transport Public Arad utilizează pentru asigurarea transportului public de călători, un parc de autobuze format din 21 de unităţi, cu o vechime medie de 15 ani, care, după cum știm cu toții, nu sunt în stare prea bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.