Autoritari în Banat: FC Caransebeș – UTA 0-2

0
211

Este evident că UTA se simte mult mai bine departe de casă. La Caransebeș, arădenii au bifat cel de-al treilea succes extern la capătul unei prestații solide, ce nu le-a lăsat nicio șansă trupei italianului Pisano.
În primul sfert de oră, cele două combatante şi-au disputat supremaţia la mijlocul terenului, în cele din urmă câştig de cauză având oaspeţii. Gazdele au avut prima fază mai periculoasă în minutul 18, atunci când Lupu a scăpat din marcaj, s-a dus singur spre poarta arădeană, însă Miron a ieşit la 20 de metri şi a respins balonul în aut.
Practic, arădenii au deschis tabela la prima situație serioasă de poartă. Mingea a circulat rapid pe traseul Jorza – Hlistei – Szekely, acesta din urmă a prelungit pe dreapta la Strătilă, şutul său în diagonală, din careu, ducându-se la colţul lung. Era 1-0 din minutul 26. UTA a preluat controlul, iar Polgar și Chindriș au avut două șuturi bune, ce s-au dus – însă – peste poartă. Ultima fază a primei părţi i-a avut în prim-plan tot pe „textiliști”. O lovitură liberă de pe dreapta a lui Strătilă a fost reluată cu capul peste poartă de Manea, care s-a şi accidentat în săritură.
„Bătrâna Doamnă” a evoluat cu multă maturitate la revenirea de la cabine, nelăsându-le prea multe spaţii de manevră „gugulanilor”. Totuși, în minutul 49, Lupu a intrat în careu pe dreapta, a expediat un şut-centrare pe jos, dar Livan nu a ajuns la balon. Ca și în prima parte, arădenii au fost pragmatici și au majorat scorul.  În minutul 53, Hlistei a centrat de pe dreapta, Strătilă a așezat balonul, iar Jorza, aflat la 14 metri, a trimis în stânga lui Pascal.
Din acel moment, jocul a fost controlat de „alb-roșii”, dar Chindriș, Szekely și mai ales Hlistei, aflat în două rânduri în poziții clare de gol, au ratat. Una dintre rarele ocazii ale gazdelor s-a înregistrat în minutul 76, atunci când Bușu a șutat pe jos pe lângă poartă. Teamul lui Nagy a mai trecut pe lângă golul trei în minutele 80, 83, 87 şi 90+2, „actorul principal” fiind Curtuiuş, însă Pascal, plasa laterală sau lipsa de concentrare a atacantului arădean au contat în ecuație. Meciul s-a încheiat cu un șut al lui Roman, respins în lateral de Miron. Scor final 0-2.
Formații:
FC Caransebeş:  Pascal – Bogdanovici (64 F. Pisano), Răducu, Suciu, Bușu – Cîrstoiu, Roşoagă – La Vecchia (64, Suru), Săulescu (35 Roman), Lupu – Livan. Antrenor: Giovanni Pisano.
UTA: Miron – Polgar, Manea, Botiş, Burlă – Strătilă (77 Copil), Chindriş, Jorza, Hlistei (72 Gligor) – Curtuiuş, S. Szekely (64 Man);. Antrenor: Roland Nagy.
Arbitri: Marian Balaci (Turnu Severin), Iulius Timar şi Ovidiu Timar (Marghita). Rezervă: Răzvan Lădar (Oradea).
Cartonașe galbene: Cîrstoiu, La Vecchia, Bușu / Chindriș, Jorza, Polgar
Observatori FRF: Ion Mureşan (Timişoara) şi Emanoil Popescu (Târgu Jiu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.