Autoritatea Electorală Permanentă: ‘Până în 2024, România va avea vot pe internet’

0
503

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) derulează în prezent un proiect pentru a implementa, în 2024, când toate rundele de alegeri vor fi organizate în același an, sistemul de vot electronic și vot prin internet, a anunțat, miercuri, Florin Buică – Mitulețu, președintele AEP, potrivit Mediafax.

„Autoritatea este într-un proiect de e-guvernare. Deși toate statele (UE) aveau obligația pentru a introduce sistemul de vot electronic și votul pe internet, avem în acest moment un singur stat Estonia care are așa ceva, iar noi avem ca plan pentru 2024, anul în care vor fi toate alegerile în același an, locale, europarlamentare, prezidențiale și parlamentare, astfel încât să implementăm acest sistem de vot”, a spus miercuri președintele Autorității Electorale Permanente.

Situație sumbră pentru România! Gradul de îndatorare a firmelor românești este cel mai ridicat la nivel european

El a precizat că Autoritatea va propune în luna ianuarie a anului viitor modificări la legea electorală în acest sens.

„Prin modificările legislative pe care le vom propune în ianuarie vom fi, zic eu, primul stat, dacă până în 2024 nu vor fi și alte state, care va aplica cu adevărat sistemul de vot electronic și vot pe internet”, a spus Florin Buică – Mitulețu.

Președintele Autorității Electorale Permanente a fost prezent miercuri la conferința Smart Solutions for Smart Cities organizată la Palatul Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.