Autoritățile avertizează că Aradul va intra în scenariul roșu

0
932

UPDATE:  Depășirea în Municipiului Arad a pragului de 3 cazuri COVID-19/1000 de locuitori este posibil să aibă loc în următoarele două zile, conform prognozelor Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad,  deoarece instiuția a calculat astăzi o incidență de 2,96 cazuri/1000 de locuitori, calculul fiind realizat conform prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 856. În aceste condiții, ținând cont de prevederile actului normativ amintit, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad va fi convocat imediat ce se va depăși incidența de 3/1000 de locuitori în Municipiul Arad. Astfel, în baza cadrului legal existent, măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 aferente depășirii incidenței de 3/1000 de locuitori vor intra în vigoare, în Municipiul Arad, cel mai probabil de la începutul săptămânii viitoare.

 

Potrivit reprezentanților CJA, este probabil doar o chestiune de ore ca municipiul Arad să intre în scenariul roșu Covid-19. De aceea, astăzi Iustin Cionca a cerut convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență, pentru a se lua cât mai repede măsurile prevăzute de lege, după ce incidența cazurilor depășește 3 la mia de locuitori. Astăzi Aradul se află la 2,96 cazuri la mie.

Vor urma restricții pentru zilele următoare, iar ele au ca scop limitarea răspândirii bolii.

Măsurile care vor fi luate, în cazul introducerii scenariului roșu, sunt următoarele: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la cursuri on-line (scenariu roșu), conform prevederilor Ordinului comun nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2; purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise, aglomerate și neaglomerate; organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte va fi interzisă; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, va fi interzisă în interiorul clădirilor; activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare va fi permisă doar pentru persoanele cazate în respectivele unități; activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc va fi interzisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.