Autorităţile caută constructor pentru reabilitarea termică a opt blocuri

0
433

reabilitareOpt blocuri din municipiul Arad vor fi reabilitate termic în acest an, Primăria Arad lansând zilele trecute, procedurile de licitaţie publică pentru desemnarea constructorului.
Contractul „Execuţia lucrărilor de reabilitare termică a 8 blocuri” are o valoare estimată de 8,9 milioane lei, finanţarea fiind din fonduri euro­pene, prin Programul Ope­raţional Regional.
Data limită pentru depunerea ofertelor este 16 ianuarie, ora 11.00
Contractul vizează finanțarea din fonduri UE a lucrărilor de creștere a eficienței energetice a 546 de apartamente din municipiul Arad, respectiv la blocurile Z4 sc. A, B, C și Z6 sc. A, B, C de pe str. Poetului, la blocurile V3 de pe Calea 6 Vânători, la blocurile A50 str. Stupilor, A21 Aleea Saturn, Z8 str. Fulgerului, Bl. 2B sc. A, B, C Aleea Predeal, şi blocul U2 Piaţa UTA.
Acestea fac parte din seria de 42 de blocuri (total 1.348 apartamente) pentru care municipiul Arad a obținut fonduri europene nerambursabile în valoare totală de peste nouă milioane de euro.
Durata de execuție a lucrărilor ce fac obiectul prezentului prezentului contract este de zece luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuințe depuse spre finanțare, până în prezent, de Primăria Arad au o valoare totală de peste 27 milioane lei și o valoare a finanțării nerambursabile de peste 14 milioane lei.
Primarul Gheorghe Falcă a declarat, la sfârşitul anului trecut, că municipalitatea are pregătite documentaţiile pentru încă 70 de blocuri care vor fi reabilitate în perioada 2015-2020.
De asemenea, tot atunci, primarul municipiului Arad a făcut un apel către asociaţiile de proprietari să se înscrie în programul de reabilitare termică a blocurilor cu fonduri europene. „Vreau să invit asociațiile de proprietari să se înscrie în program. Contribuția asociației de locatari este de numai 20% din valoarea lucrărilor, iar beneficiile sunt foarte mari. Investiția pe care cetățenii o realizează se recuperează în câțiva ani din economiile la energie termică”, a mai spus primarul.
Lucrările de reabilitare termică a blocurilor sunt complexe, cuprinzând închiderea balcoanelor, reabilitarea instalațiilor comune de încălzire, izolarea planșeelor peste subsol și a acoperișurilor, izolarea faţadelor, ceea ce va reduce pierderile energie termică din imobile cu 30 – 40%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.