Autorităţile caută făptaşul care a dat foc unei case de pe strada Dornei

0
338

 

Poliţiştii caută una sau mai multe persoane care au incendiat cu intenţie o casă. Focul a fost provocat în 3 camere, iar pompierii s-au străduit să stingă flăcările mai bine de o oră şi jumătate. Chiriaşul care locuia în casa mistuită este de negăsit.

„Am auzit din staţia de tramvai cum s-a spart geamul, s-au auzit sticle, apoi, când m-am uitat, direct ieşea flacăra şi fum, pe geam”, a spus un martor.

Incendiul a avut loc pe strada Dornei, la mică distanţă de Biserica Sârbească. Când au ajuns la faţa locului, pompierii au avut surpriza să constate că incendiul se manifestă cu violenţă în 3 camere diferite ale casei, care nu au legătură una cu cealaltă.

„O flacăra ieşea pe sus, apoi am sunat pompierii, eu am văzut pe cineva care pocănea ceva tablă, câinii lătrau”, a spus un vecin.

„În momentul sosirii, incendiul se manifesta generalizat în 3 camere din faţa construcţiei, două anexe şi o bucătărie. Din spusele vecinilor, se pare că exista o persoană în casă, se caută victima. Incendiul se manifesta cu degajări mari de fum”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Conform vecinilor, în clădire ar fi existat o persoană care locuia acolo cu chirie, astfel că pompierii au căutat peste tot.

„E stins, dar căutăm să vedem dacă nu găsim pe cineva, nu e nimeni în ultima camera?”, au spus pompierii.

Pînă la urmă, focul a fost stins, dar chiriaşul nu a fost găsit. El se numeste Adrian Teacă şi este în continuare căutat de poliţie si de cunoştinţe.

„Nu dăm de el nicicum, are 26 de ani. Locuia singur de mai puţin de-o lună, că pe bătrân l-au luat la Chişineu-Criş, că era bolnav cu inima”, a spus o cunoştinţă a chiriaşului.

Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o mână criminală. Poliţiştii susţin că au un cerc de suspecţi, însă, până acum, nimeni nu a fost reţinut. Pagubele sunt în curs de evaluare.

Cristian Cotuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.