Autoritățile cer sprijinul primarului din Păuliș pentru izolarea focarului de la Sâmbăteni

0
1370

Localitatea Sâmbăteni, din comuna Păuliș, a ajuns un focar de Covid-19. Avem 26 de cazuri active în județul Arad, dintre care mai mulți sunt dintr-o singură localitate, Sâmbăteni, unde este cel mai mare focar. Dintre cei 8 pacienți care au refuzat internarea pe propria răspundere, 7 sunt din Sâmbăteni. Consiliul Județean Arad a solicitat administrației comunei, comandanților Poliției și Jandarmeriei Arad, să ia măsurile necesare pentru izolarea focarului și prevenirea răspândirii bolii. În ciuda acestei solicitări, în loc să ia imediat măsurile care să protejeze comunitatea, primarul comunei Păuliș, Ioan Turcin, s-a lansat într-o serie de atacuri politice inutile, care nu ajută nici pacienții bolnavi și nici locuitorii din Sâmbăteni expuși riscului infectării.

În urma ședinței de marți de la Consiliul Judetean, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Horia Timiș, împreună cu alți specialiști din DSP, s-au deplasat în cursulaceleiasi zile la Păuliș pentru verificarea în teren a situației. Concluzia a fost că nici măcar în Primăria Păuliș nu s-au luat toate măsurile corespunzătoare pentru prevenirea bolii. De exemplu, măștile sunt purtate necorespunzător.

Pentru prevenirea răspândirii bolii, conducerea Direcției de Sănătate Publică Arad a recomandat bisericilor din comuna Păuliș să suspende activitățile cu caracter religios timp de o lună, iar primarului Ioan Turcin i s-a recomandat ca, prin autoritatea cu care a fost investit în calitate de primar, să convingă pacienții pozitivi să revină în spital.

Nu deschidem polemici cu Ioan Turcin despre situația Covid-19, pentru că nu înțelege. În calitate de primar, trebuie să își protejeze cetățenii, nu să aștepte tot timpul să vină alții să muncească în locul lui. Faptul că primarul Turcin duce totul spre politic și se lansează într-o serie de acuzații nefondate și unele chiar dezonorante și pentru el, ca primar, nu ajută niciun cetățean. Domnul Turcin trebuie să facă ceea ce i-au indicat specialiștii Direcției de Sănătate Publică și să muncească și el pentru sănătatea localnicilor din comuna Păuliș, așa cum la nivel județean noi muncim, la rândul nostru pentru fiecare arădean”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Amintim declarația primarului Ioan Turcin vizavi de situația de la Sâmbăteni: „Am citit că domnul Cionca face apel la autoritățile din Păuliș să rezolve problema cetățenilor infectați cu COVID-19 din Sâmbăteni. Îi solicit public lui Iustin Cionca să lase politica deoparte și să se ocupe de problema răspândirii noului coronavirus la nivelul județului Arad, alături de celelalte autorități competente conduse de șefi numiți de PNL.

Domnul Cionca, cel care răspunde direct de spitalele arădene, să nu uite că cele mai multe cazuri au fost generate în ultimele luni de incompetența managerială PNL, Spitalul județean devenind un focar de infecție, care a generat sute de cazuri în municipiu și județ. Domnul Cionca să vină să explice cetățenilor cum o clinică apropiată PNL a adus COVID-19 și în comuna noastră. De ce angajata clinicii respective nu a fost izolată, domnule Cionca? Ați acoperit focarul din clinica cu pricina? De ce nu ați anunțat autoritățile locale din timp că o persoană din comuna noastră are acest virus, ca cetățenii să-și poată lua măsurile necesare? Îi solicit public lui Cionca să prezinte public măsurile pe care le-a dispus alături de Comitetul pentru Situații de Urgență, pentru ca acest virus să nu se răspândească în Sâmbăteni și Păuliș. Fiți responsabil, domnule Cionca, lăsați politica deoparte. Cetățenii au nevoie de protecție, nu de gargara electorală. Nu vă mai bateți joc de comuna Păuliș. Dacă vă pasă, vă așteptăm astăzi, de la ora 15 , la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, unde puteți să vă aduceți contribuția la rezolvarea acestei probleme”.

Corina Henegar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.