Autoritățile confirmă scăderea cazurilor de COVID-19: peste 500 de arădeni s-au vindecat de la începutul pandemiei

0
979

Autoritățile sunt încrezătoare în ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID-19. Reprezentanții Grupului de Suport pentru Spitalul Județean susțin că, Aradul este într-o fază de platou, spre scădere. Fapt confirmat de statisticile oficiale. Însă, cu toate acestea, nu este exclus un al doilea val de îmbolnăviri, drept pentru care, autoritățile susțin că sistemul medical trebuie să fie pregătit.

Revenind la situația actuală, în ziua în care, un singur arădean ar fi fost depistat prin testare cu COVID-19, subliniăm că, în prezent, la Arad sunt 688 de cazuri de îmbolnăvire. Avem în prezent 72 de arădeni bolnavi Covid-19 internați în spital. Din 688 de arădeni bolnavi de la începutul pandemiei, 541 s-au vindecat de Coronavirus, potrivit raportării DSP, raportare care ia în calcul și arădenii internați la Timișoara, în prima fază a pandemiei! Din păcate, 75 de arădeni au pierdut lupta cu virusul. Un număr de 199 de paturi de spital rezervate pacienților Covid-19 sunt astăzi goale, la Arad și la Ineu! Sunt câțiva zeci de arădeni, pentru că numărul lor fluctuează – internați cu suspiciune Covid-19 și așteaptă rezultatul testării. Dintre cei 688 de arădeni care s-au îmbolnăvit de la începututul pandemiei, 16 sunt din carantină instituționalizată și 672 din comunitate, a susținut Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, instituție care are în administrare Spitalul Județean.

Despre situația actuală, pe baza raportării Direcției de Sănătate Publică a vorbit și directorul Horia Timiș. A crescut capacitatea de testare și astfel a crescut și numărul cazurilor depistate. Subliniez că persoanele decedate au avut în mare parte comorbidități. Am avut un vârf al pandemiei la Arad în 17 – 18 aprilie a fost un vârf și se poate observa că a coborât la faza de platou și suntem în fază remisiune. (…) Căutăm să identificăm potențiale focare. Sperăm că nu va fi cazul dar suntem pregătiți pentru al doilea val pentru că, poate fi o perioadă incubație“, a susținut directorul DSP Arad.

Cât privește perioada care urmează, coordonatorul Grupului de Suport pentru Spitalul Județean, director CAS, dr. Gheorghe Domșa a atras atenția că populația trebuie să respecte în continuare măsurile de protecție – purtarea măștii, evitarea aglomerație, distanțare socială. Acesta le-a mulțumit cadrelor medicale arădene, pentru devotamentul de care au dat dovadă pe perioada pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.