Autoritățile despre Secția de Infecțioase: „Înțelegem reticența arădenilor, dar trebuie să o folosim“

0
583

 

Secția de Infecțioase de pe Ștefan Cicio Pop, una dintre unitățile controversate, datorită degradării în care se află va fi folosită doar când situația cere asta. Reamintim că, această secție a fost folosită pentru arădenii cu simptome de COVID 19 care așteaptă rezultatele testelor, pentru a fi izolați, în scopul limitării contaminării. Însă, arădenii sunt reticenți privind condițiile și pe bună dreptate – spun autoritățile. Reprezentanții administrației și ai Grupului Suport pentru Spitalul Județean recunosc că, reticența arădenilor este îndreptățită dar că, în această secție s-au făcut unele schimbări – igienizare și dezinfectare.

Înțeleg reticența arădenilor și știu de «dezbaterile» iscate pe această temă. Dar trebuie să știm că, aici au funcționat Bolile Infecțioase înainte și n-am vazut să fie probleme cu cei internați, n-am văzut să fie atâtea plângeri. Nu este o unitate spitalicească ideală, pentru orice spital. Însă este o situație de criză. De asta am mutat infecțioasele în Grădiște, la TBC, tocmai din acest motiv, acum pe fondul pandemiei. Am încercat și încercăm să folosim mai mult Promagistica pentru persoanele suspecte, încă neconfirmate. Dar probabil mai trebuie folosită și secția de pe Cicio Pop“, a declarat Gheorghe Domșa, coordonator al Grupului Suport pentru Spitalul Județean. De reamintit că, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a preluat SC ProMagistica SRL de pe Strada Andrei Șaguna. Unitatea era destinată diagnosticării bolilor însă, acum deservește pentru arădenii care susnt suspectați de SARS-CoV-2.

Când pacientul se adresează spitalului, se recoltează probe pentru COVID-19.. Acum, durata până când vine rezultatul este mai scurtă, de câteva ore. Însă tot trebuie așezat într-o zonă «tampon». Și atunci apelezi la o unitate care îți permite să pui câte o persoană în salon. La Promagistica sunt 43 de locuri însă, nu tot timpul reușim să ne încadrăm. Și atunci, din păcate trebuie să folosim Infecțioasele de pe Cicio Pop, unde fiecare suspect stă puțin timp. Pe măsura ce evoluția va fi mai bună, adică vor scădea cazurile, atunci ne vom concentra doar pe Promagistica, a spus Gheorghe Domșa, conducător al Grupului Suport pentru Spitalul Județean.

Astfel, folosind ambele unități, autoritățile vor să departajeze bolnavii diagnosticați, de cei suspecți, pentru a minimiza riscul contaminării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.