Autorităţile din Arad şi Oradea vor finanţa în mod egal proiectul de fezabilitate pentru drumul expres

0
259

A fost semnat la Consiliul Judeţean Arad, acordul prin care consiliile județene Arad și Bihor, respectiv primăriile Arad și Oradea, se asociază în vederea achiziționării în comun a serviciilor de actualizare a studiului de fezabilitate al drumului expres Arad-Oradea. „Este un eveniment cu adevărat istoric, prin care două județe se asociază pentru un obiectiv de un miliard de euro, susținute de Guvernul României! Asistăm la o revoluție administrativă care pornește, iată, din vestul țării”, declară preşedintele CJ, Iustin Cionca.
Primăriile din Arad şi Oradea, împreună cu Consiliile Judeţene, vor finanţa, fiecare în mod egal, proiectul de fezabilitate pentru drumul expres care leagă cele două municipii. A fost soluţia găsită de autoritățile locale pentru a urni din loc proiectul, fără să mai aştepte bani de la Ministerul Transporturilor.
Reamintim, că este vorba despre o şosea de mare viteză de 135 de kilometri, între Oradea şi Arad, care va avea trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14 km, apoi două benzi pe restul de 120 de kilometri. Mai departe, drumul expres din Vestul ţării se va lega şi la Bucureşti, prin autostrăzile A1 şi A2. Proiectul drumului expres, în valoare de aproximativ 1 miliard de euro, va fi finanţat prin Programul Operaţional de Transport 2021-2027.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.