De săptămâna aceasta, Spitalul Județean și alte secții ale acestuia au reînceput să aibă o activitate mai apropiată de normalitate, la decretarea stării de alertă și ieșirea din cea de urgență. Se dorește ca, odată cu scăderea numărului de cazuri de covid, fostul Spital Municipal să rămână pentru cazurile de îmbolnăvire, iar secția ATI a TBC-ului, pentru posibilele cazuri mai grave. Înregistrăm o evoluție categorică înspre bine. După două luni de luptă cu această pandemie în Arad, este prima zi (de la sfârșitul lunii martie) când niciun arădean nu este diagnosticat cu Covid-19! Totuși, deși ne bucură foarte mult acest indicator, vă îndemn pe toți să păstrați măsurile de prevenire, să fiți responsabili, să respectați distanțarea socială., a susținut Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean.

Autoritățile nu exclud un al doilea val al pandemiei, așa cum se dezbate la nivel național acest subiect, drept pentru care fac apel pentru respectarea măsurilor de limitare a extinderii virusului.

Arădenii sunt rugați să respecte măsurile și regulile stabilite la spital, când vin pe ambulatoriu sau solicită servicii medicale. Se pare că autoritățile au constat că, cel puțin de început de săptămână, arădenii s-au aglomerat la Ambulatoriul Spitalului.

Gheorghe Domșa, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate susține: „Mă adresez tuturor arădenilor dar în primul rând celor care suferă de anumite afecțiuni, mai ales cronice, care au așteptat să se redeschidă ambulatoriul Spitalului Județean. Starea de alertă înseamnă păstrarea triajului, a secțiilor tampon și a secțiilor COVID. Pe baza informațiilor pozitive venite în ultimele zile, va fi o reașezare a secțiilor destinate COVID. Astfel, la spitalul TBC din Grădiște vor funcționa secțiile Pneumologie și Ftiziologie, plus Infecțioase și va funcționa inclusiv un ATI, care va deservi aceste secții. La Spitalul Municipal vom restrânge activitatea necesară pentru COVID. De luni am deschis ambulatoriile, se vor face programări telefonice, nu doar pe zile, ci și pe intervale orare, astfel încât să evităm aglomerațiile. Pacienții vor intra printr-o zonă de triaj, vor completa un chestionar și vor fi îndrumați spre cabinetele unde au programare sau bilet de trimitere. Trebuie să fim în continuare atenți, pentru ca, în urma relaxării condițiilor, să evităm un nou val de îmbolnăviri”.

Recomandările redacției