Autorităţile se pregătesc să achizi­ţioneze ultimele dotări pentru Centrul de Informare şi Promovare Turistică a judeţului. Dotările din urmă sunt însă importante, pentru că vorbim de echipamente IT, pentru care, Consiliul Judeţean este dispus să plătească aproape 230.000 de lei. După ce centrul va fi dotat şi cu echipamente informatice va fi gata de inaugurare.
Centrul Naţional de Informare şi promovare Turistică al judeţului Arad se află pe Bulevardul Revoluţiei, 81, în zona centrală a municipiului Arad. Peste 1,45 mili­oane de lei costă în total amenajarea acestuia, fondurile europene acordate fiind de peste 700.000 de lei. Contractul de finanţare pentru amenajarea centrului a fost semnat de Consiliul Judeţean Arad la finele anului 2011. Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.
Pentru a explica de ce are nevoie Aradul de acest centru de promovare a turismului, la momentul începerii proiectului, autorităţile au explicat că, acesta ar fi singurul din regiune, prin acest program de finanţare mai fiind înfiinţate asemenea centre şi în Sighişoara, Bucureşti, Suceava, Tulcea, Constanţa, Vâlcea, Cluj, Maramureş şi Bihor. Centrul Naţional de Informare şi promovare Turistică ar urma să fie interconectat într-o reţea de centre naţionale de informare şi promovare turistică. Această reţea va oferi cadrul logistic necesar facilitării schimbului de informaţii în sectorul turistic, la nivel naţional.
Proiectul în baza căruia se înfiinţează centrul ar urma să ducă la implementarea unui sistem de dezvoltare şi promovare turistică, la relansarea sectorului turistic prin dezvoltarea turismului de nişă – turismul cultural, turism balnear, turismul rural, turism ecologic şi la diversificarea ofertei tu­ristice.
În prezent, CJA caută un furnizor de echipamente IT în cadrul proiectului, iar după achiziţie, Centrul de Informare şi Promovare Turistică urmează să fie inaugurat. Licitaţia urmează să se încheie la finele acestei luni.

Recomandările redacției